“2017 Kalkınma Programlarını Hazırlıyoruz”

0
70

chp-heyeti1Güzelmansur, Ekonomik Daralmaya Dikkat Çekmek ve Çözüm Önerilerini Anlatmak İçin STK Ziyaretlerine Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, il genelinde birçok sektörün tarımdan, sanayiye, mobilyadan uluslar arası taşımacılığa kadar yaşanan ekonomik daralmaya dikkat çekmek ve çözüm önerilerini anlatmak için sivil toplum kuruluşları, dernekler ve odaları ziyaret ederek istişarelerde bulunuyor.

chp-heyeti2

Bu kapsamda İskenderun ve Arsuz’da Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş Adamları Derneğini, Deniz Ticaret Odasını, İskenderun Esnaf ve Sanatkarlar Odasını, Arsuz İş Adamları Derneğini ziyaret ederek; “Hatay’da, Suriye’de yaşanan olayların yarattığı etki tam olarak bilinmemekle birlikte ekonomide ciddi bir sıkıntı var. Hatay sınır ili görülmekte teşvik verilmemektedir. Müteşebbis bu bölgeyi riskli görerek yatırım yapmamakta, işin olamayışı, ekonominin bozulması, işsizliği beraberinde getirmekte ve toplumsal sorunlar yaşanmaktadır. İlimiz uluslar arası taşımacılıkta Türkiye ikincisi konumundayken üçüncü duruma düşmüştür, sınır kapıları ticarete tamamen kapanmış orta doğu ülkelerine yapılan mobilya ihracatı durma noktasına gelmiştir.

chp-heyeti3

İlimizi eskisinden daha iyi hale getirmek için 2017 Kalkınma programlarını hazırlıyoruz. Bu doğrultuda il genelinde STK, dernekler ve odalarla görüşeceğim. Hazırlayacağımız Hatay Ekonomi Raporunu meclise de taşıyacağız. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimizle Hatay’ın birlik ve beraberliği için mücadele veren sorumluluk sahibi oda başkanları ile kentimizin huzuru için bir araya gelmeye çalışıyoruz” dedi.

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur Antakya İlçesinde Antakya Ticaret Odasını, Ticaret borsasını, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odasını, Hatay Sanayici İş adamlarını da ziyaret edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here