‘Gurur’ Gününe ‘Buruk’ Kutlama!

0
525

zafer bayramı4Tarihe altın harflerle yazılan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin zaferle sonuçlanmasının 91. yılı kutlama törenleri, yurt genelinde olduğu gibi dün kentimizde de gerçekleştirildi. Tören geçidine ve kutlamalara halkın az ilgi göstermesi bu gurur duyduğumuz günde yürekleri burktu.

Sabahın erken saatlerinde Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sunulması ile başlayan kutlama etkinliklerinin ardından Kaymakamlık binasında protokol tebrikleri kabul etti. Daha sonra tören geçidinin gerçekleştirileceği Atatürk Bulvarına geçildi.

Törene; Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Mevlüt Dudu, Hatay Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, bazı belediye meclis üyeleri ve siyasi parti başkanları, daire müdürleri, askeri erkan ile az sayıda vatandaş katıldı.

zafer bayramı5

Hatay Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç ve İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, törene katılanların ve halkın bayramını kutladı. Ardından İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Piyade Kurmay Yüzbaşı Serdal Aydın; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da Samsun’a çıkışı ile başlayan ve üç yıl süren kurtuluş savaşımız, 30 Ağustos 1922’de bizzat Mustafa Kemal Paşa’nın sevk ve idare ettiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde zaferle sonuçlanmıştır. Bu zaferle milletimiz liderini bulduğunda neleri başarabileceğini fark etmiştir. Yeniden kazandığı kendisine güven ve çalışma azmi modern Türkiye’yi yaratan ilerleme hamlesinin de itici gücü olmuştur. Bu zafer bütün dünyada sömürgeci devletlerin ezdiği uluslara da örnek teşkil etmiştir.

zafer bayramı6

Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişteki zaferlerinden aldığı güç ve moralle, cumhuriyetin laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti nitelikleri doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine ulaşmak için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan vazife ve bağımsızlık uğruna can vererek bugünlere gelmemizi sağlayan şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

zafer bayramı7

Yasemin Çöloğlu ve Sadullah Görce adlı öğrencilerin şiir okumalarının ardından kutlama etkinlikleri gerçekleştirilen askeri tören geçidiyle sona erdi. Askeri yürüyüşü törene katılan az sayıda vatandaş ilgiyle izledi.

Törenlere katılan İskenderun halkı ise bayram törenlerine katılımın azalmasının burukluk yarattığını belirtirken, böylesi gurur günlerinde alanların dolu olması gerektiğinin altını çizdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here