Güney Akademi, Bir Kez Daha Hatay Şampiyonluğuna Uzandı

0
247

güney akademi18Kentimizin başarılı kulüplerinden Güney Akademi Gençlik ve Spor Kulübünün U-18 takımı, İskenderun’daki Grup maçlarının tamamını kazandıktan sonra Hatay Final Grubunu da namaglûp bitirerek şampiyonluk ipini bir kez daha göğüsledi. 2016-2017 sezonunu Hatay Şampiyonluğu ile birlikte yedinci şampiyonluk kupasını müzesine götüren olan Güney Akademi Gençlik ve Spor Kulübü, 1-5 Mart tarihleri arasında Osmaniye’de düzenlenecek Bölge Şampiyonasında da ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Kulüp oyuncuları ve teknik ekip, İskenderun İlçe Gençlik Spor Salonunda düzenlenen törenle kupalarını ve madalyalarını İskenderun Belediyesi Başkan Yardımcısı Levent Erköse’nin elinden aldı. Kısa bir süre sporcularla da sohbet eden Erköse, tüm takımı ve teknik ekibi tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Güney Akademi Gençlik ve Spor Kulübünün törendeki coşkuları ise görülmeye değerdi.

güney akademi19

Geçen yıl Bölge ikinciliği elde ettiklerini hatırlatan ve bu yıl daha büyük hedeflerinin olduğunu kaydeden kulüp antrenörü Nebil Özdemir; “U-18 takımımız bizi gururlandıracak bir başarıya imza attı. Oyuncularımız tüm maçlarını kazanarak Hatay 1’cisi oldu ve kulüplerine bir kupa daha kazandırdılar. Çocuklarımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Aynı çocuklar geçen yıl hem Hatay 1’cisi olmuş hem de 14 takım arasından Bölge 2’ciliğini kazanmıştı. Bu yıl da Osmaniye’de düzenlenecek olan bölge şampiyonasına iddialı gidiyoruz. Hatay’ı en iyi şekilde temsil edip, şehrimizin adını üst sıralara yazdırmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Çalışmalarını, sezon boyunca ara vermeden sürdürdüklerini ve türlü imkânsızlıklar içinde çalıştıklarını da belirten Özdemir; “Özellikle salon sıkıntısı belimizi büküyor. Bu kadar imkânsızlığa rağmen çocuklarımız 2 yıldır bu başarıyı gösteriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın salonu yoğunluktan dolayı her kulübe yeteri kadar hizmet edemiyor. İskenderun’da basketbol her geçen gün büyüyüp gelişiyor. Bakanlık imkânlarıyla veya özel teşebbüslerle yapılacak bir antrenman salonu bizlere daha çok çalışma ve daha büyük başarılar yakalama ve daha fazla sporcu yetiştirme fırsatı verecektir” diyerek tesis eksikliklerine de dikkat çekti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here