Gültekin; “Milletten Referandumda Tarihi Bir Ders Alacaklar”

0
162

vatan partisi23Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin; “Milletten Referandumda Tarihi Bir Ders Alacaklar”

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, partilerinin başlattığı ‘Başkanlık Sistemine Hayır Kampanyası’ kapsamında, İskenderun İlçe Örgütünün ev sahipliğinde bir basın toplantısı düzenledi.

Hatay Basın Kulübü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vatan Partisi İlçe Başkanı İbrahim Bedir, parti yöneticileri Emilhan Güçlü ve Sadık Karakaş ile partililer katılım gösterdi.

Nisan ayında yapılması düşünülen referandumdan ‘Evet’ çıkma ihtimalinin olmadığını savunan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, evet çıksa bile, geri dönüş yapılacağını, başkanlık sisteminin getirilemeyeceğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanın önüne yeni anayasa ve başkanlık rejimi ile ilgili yasanın konulduğunu hatırlatarak Cumhurbaşkanına “anayasa metnini imzalamayın ve geri gönderin” şeklinde çağrıda bulunan Gültekin; “İnşallah bizim çağrımıza uyar geri gönderir, imzalarsa da Nisan ayının ortalarında Türkiye referanduma gider” dedi.

vatan partisi24

Türkiye’nin Önüne Bir Tuzak Kurulmuştur

Suriye’de yaşananların, emperyalist güçler hedeflerin ulaştıktan sonra Türkiye’de yaşanacağını ifade eden Gültekin, bu dış tehditlere karşı koyabilmenin tek yolunun içerde birlik olmaktan geçtiğini savundu. ‘Evet’in bu günden başlayarak milleti bölmeye başladığını savunan Gültekin; “Hayır ise milleti birleştirmeye başlamıştır. Halk bu gerçeğin temelinde oylarını kullanacaktır. Türkiye dışarıdan ağır tehditler altındadır. Terör örgütleri ülkemizde bombalar patlatmakta, askerimizi, polisimizi şehit etmektedir. Bu kadar ağır tehditle karşı, karşıya olan bir milletin, öncelikle içerde birleşmesi gerekir. Başkanlık ve yeni anayasa milleti bu günden bölmüştür. Özellikle dış güçler Suriye’deki hedeflerine ulaştıktan sonra sıra Türkiye’ye gelecektir. Ve maalesef topun ağzında Hatay bulunmaktadır. Anayasa Değişikliği Teklifi ile Türkiye’nin önüne bir tuzak kurulmuştur” diye konuştu.

‘Evet’ Bölüyor ‘Hayır’ Birleştiriyor

Milletin şimdiden bölünmeye başladığını öne süren Gültekin; “Başkanlık sistemini Türkiye’yi nereye götüreceği daha baştan belli olmuştur. Yasa teklifi daha mecliste görüşülürken saç saça baş başa kavga ettiler. Burada neyi gösterdiler. Önümüzdeki 2 ay boyunca millet ikiye bölünmüş olacak. İç barış gidecek. Dıştan gelen tehditlere karşı konulamayacak. Bizim anlatmaya çalıştığımız budur. Millet içerde birbirine düşer, dış tehditlere karşı koyamazsa bundan herkes zarar görür. Şimdiden milletin bölündüğünü gösteren sayısız belirti var.

Başkanlık sistemi MHP’yi böldü. MHP seçmeninin %80’i hayır diyor. AKP seçmenin kamuoyu araştırmalarında, yüzde onla yüzde yirmi arasında bu günden hayır diyeceği bellidir. Demek ki, başkanlık ve yeni anayasa AKP’yi bile bir arada tutamıyor ve AKP’yi bile bölüyor. Diğer yandan genel olarak söylersek, milletin en az yarısı başkanlık sistemine karşıdır.

vatan partisi25

Başkanlık çok açık milleti birbirine düşürme teklifidir. Hayır diyenlere bakın; Vatan Partisi hayır diyor, CHP, SP, DP hayır diyor, MHP tabanın yüzde sekseni, AKP tabanın yüzde yirmisi hayır diyor. Hayır diyenler en sağdan, en sola bütün partiler vardır. Bunlar önemi bir çoğunluktur. Bizim tarihimizde böylesine birlik çok nadir görülmüştür. Getirilmek istenen başkanlık sisteminin Türkiye’nin ve milletin yararına olmadığını siyasi görüşü ne olursa olsun bütün yurttaşlarımız görüyorlar. ‘Evet’ milleti bölerken, ‘Hayır’ birleştiriyor.

Bugünkü anketlerde bile %60’larda hayır çıkıyor ve bu oran daha da yükselecektir. Türk Milletinden referandumda tarihi bir ders alacaklar” diyerek iddialı konuştu.

Görevimiz AKP Seçmenini İkna Etmek

Referandumdan ‘evet’ çıkma ihtimalinin olmadığını savunan Gültekin; “Evet çıkma ihtimali yok. Çıksa bile, Başkanlık sistemi ancak 2 yıl sonra yapılacak milletvekilliği seçiminin ardından uygulanabilecektir ki bu iki yılda bu sistemden mutlaka geri dönülecektir. Bunu buradan söylemek mümkündür, bu referandumdan hayır çıkacaktır. Vatan Partisinin burada önemli görevi vardır, bütün milleti birleştirmesidir. Yine en önemlisi AKP’ye oy vermeyi düşünen kitlenin ikna edilmesi ve hayır demesini sağlamaktır. Onlara seslenmek, onları kazanmak sonucu belirleyecektir. Bizim stratejimiz budur” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here