Gülşen Sökmen; “EXPO İçin Görev Verilirse Canla Başla Çalışırız”

0
41

İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen; “EXPO İçin Görev Verilirse Canla Başla Çalışırız”

Dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen, dernek olarak amaçlarının İskenderun’u ve özellikle deniz ürünleri yönünden zengin mutfağını tanıtmak olduğunu söyledi. Yaklaşan EXPO ile ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadığını da söyleyen Sökmen, bu konuda kendilerine hiçbir görevlendirmede bulunulmadığını kaydetti.

İskenderun Gastronomi Derneği olarak 3 yıl önce faaliyete girdiklerini ifade eden Sökmen; “Bizim 3 yıllık bir geçmişimiz var, çok yeniyiz daha fakat bu yeniliğin ilk başında çok hareketliydik. Çok güzel şeyler yapıyorduk, yardımlar topluyorduk. En önemlisi depremde 3 tır dolusu yardım toplayıp depremzedelere gönderdik. Birçok etkinlik yaptık. Engelli çocuklarımızla iki defa etkinlik yaptık, sokak çocuklarımızla eğlenceler yaptık, hediyeler verdik. Bunun yanı sıra esas kurulma amacımız yardımdan ziyade, UNESCO tarafından tescillenmiş bir şehir olan Hatay’ın içerisinde İskenderun’un yer almamasıdır.

Bizde mezelerimizle, deniz mahsullerimizle, yemeklerimizle İskenderun olarak bunda yer almak istiyoruz. Antakya’da yapılan yemekler bizde de var ama artımız bir denizimiz var, deniz mahsullerimiz var, dünyaca ünlü jumbo karidesimiz var. Bunlarla ön plana çıkıp bizler de bu UNESCO’nun gastronomi şehrinden yararlanmak istiyoruz. Turistleri buraya çekmek için, pay almak için, esnafımıza katkı sağlamak için kurulmuş bir derneğiz. Turistler Antakya’ya gelsin bir gün de İskenderun’a gelsin, deniz mahsullerimizi, bizdeki mezelerimizi, yemeklerimizi de yesin, burada İskenderun’da bir gün kalsın ve bu arada da halkımıza, esnafımıza destek olalım” diye konuştu.

Deniz mahsullerinin zenginliğine dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri meze yarışmasından da söz eden Sökmen, yarışmacıların tariflerini bir kitapta toplamayı planladıklarını ifade ederek; “Deniz mahsulleri ile ilgili meze yarışması yaptık. Evlerde gizli saklı kalan tarifleri ortaya çıkartmak amacıyla bir yarışma düzenledik. Çok güzel katılım oldu, çok enteresan tarifler çıktı ortaya. Bu meze yarışmasının esas amacı bunları bir kitapta toplamak. Birinci seçilen arkadaşımızın mezesini kapak fotoğrafı yapmak, diğer arkadaşlarımızın hem resimlerini hem yemeklerini basarak kitapta tanıtmak, onlara daha şevk vermek.

Bu meze yarışmasından sonra katılan arkadaşlarımızın birçoğu yeni projeler ürettiler, bunlar da bizi sevindiriyor. İskenderun mezeleri üzerine bir şeyler yapmak istiyorlar, bunlarla bir harekettir İskenderun için. İskenderun’un tanıtımı için halkımızla beraber çalışacağız. İskenderun Balık Mezeleri kitabımızı da basıp dağıtacağız İskenderun Gastronomi Derneği adı altında” şeklinde konuştu.

Nisan ayında gerçekleştirilecek olan EXPO ile ilgili herhangi bir çalışmaları olmadığını ancak görev verildiği takdirde canla-başla çalışacaklarını kaydeden Sökmen; “EXPO ile ilgili bizde hiçbir çalışma yok. Bize bir haber, bir görev verilmedi daha bekliyoruz. Bir ay kaldı, EXPO bahçemiz yapılıyor, onun hazırlığını görüyoruz, bitmek üzere fakat İskenderun Gastronomi Derneği olarak bize bir vazife verilmedi daha. EXPO’nun bir dalı da gastronomidir. İskenderun’u en güzel şekilde tanıtmak için bizlerin de görev alması lazım. Bize verilen vazifeler olduğu zaman biz canla başla dernek arkadaşlarımıza çalışmaya hazırız” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here