Güler; “Asparagas Müjde Haberlerinizi Değil Emekliler Lehine Düzenlemelerinizi Duymak İstiyoruz”

0
125

huseyin-guler1DİSK-Emekli-Sen İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler; “Asparagas Müjde Haberlerinizi Değil Emekliler Lehine Düzenlemelerinizi Duymak İstiyoruz”

DİSK-Emekli-Sen İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Güler, emekli maaşlarının bayram öncesi ödenecek olmasının ‘müjde’ olarak lanse edilmesini eleştirdi.

‘Müjdeli haber’ denilerek sanki ikinci bir maaş ödenecekmiş gibi algı yaratılmasına tepki gösteren Güler; “AKP iktidarı emeklileri yok saymaya ve mağdur etmeye devam ediyor. Ancak iktidar her ne şartta olursa olsun kendisini başarılı göstermeye yeminli, yandaş basının asparagas haberleri sayesinde, emeklileri mağdur eden uygulamalarını müjde haberleriyle yansıtmakta ve başarı hikayesi yazabilmektedir. Bunun en son örneği ise hükümetin, bayram tatilinden önce emekli maaşlarını ödemesi kararının aynı basın tarafından, “müjde emeklilere maaşları erken ödenecek” diye manşet atılmasıdır. Sanki hükümet emeklilerin hemen bayramın arkasını gelen maaşlarını değil de ikinci maaş ödeyecekmiş gibi müjdeliyorlar. Üstelik önümüz Kurban bayramı ve emekli bayram öncesi alacağı bu maaşıyla kurban almaya çalışacak, torunlarına, çocuklarına harçlık verecek, misafirlerini ağırlayacak, belki üst baş alacak, yani emekli maaşını, bayramda tüketmek zorunda kalacak. Normal zamanda aylığı 30 gün yetmeyen emekliye maaşını, bayramda harcasın, piyasaya para girsin, bizde ekonomimiz iyi gidiyor diye nara atalım düşüncesiyle, 40 gün önce ödeyeceksin, ondan sonra da müjde diye haber yapacaksın, bunun neresi müjde?” dedi.

Emeklerlin durumunun içler acısı olduğunu savunan Güler; “Sayenizde emekliler komşular bize kurbandan pay verecek mi diye bekler oldular, bayram ziyaretine gelecek komşularına şeker kolonya bile veremez hale geldiler. Emeklinin yetmeyen maaşını bayram öncesi ödeyip, onu 40 gün kara düşündüreceğinize, emeklilere bir bayram ikramiyesi verseydiniz, gerçek bir intibak yasası çıkarıp, emekli maaşlarını insanca yaşayabilecekleri seviyeye çıkarsaydınız, bankalara söz geçiremediğiniz için, yılan hikayesine dönmüş promosyon verdirseydiniz, sağlıkta katkı payını kaldırsaydınız, yerel yönetimler emeklilere, ulaşım, sağlık gibi hizmetleri ücretsiz verselerdi de müjde diye haber yaptırsaydınız. Bunların hiçbirini yapmayıp, emeklileri açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edeceksiniz, sonra da sadece, bayramda harcasınlar diye maaşlarını erken ödeyeceksiniz, bunu da müjde diye manşet yaptırıp kendinizi emekli dostu diye göstereceksiniz.

Anlamadıysanız bir kez daha söyleyelim emekliler, ömürlerinin en güzel çağlarında hizmet ettikleri bu ülkede sizin asparagas haberlerinizle aldatılmadan insanca yaşamak istiyorlar ve bunun da hakları olduğunu gayet iyi biliyorlar. Unutmayın ki bugün haklarını gasp ettiğiniz emekliler geçmişte daha zor şartlar altında bu ülkenin kalkınmasına alın teri döktüler. Emekliler kimsenin lütfüne muhtaç insanlar değildirler. Çünkü onlar yıllarca çalıştılar, emekleriyle ülkeye değerler kattılar, bununla da kalmadılar yaşlılıklarında insan onuruna yaraşır bir yaşam sürebilmek için, Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödediler. Devlet bütçesine katkı vermek için vergi verdiler. Yeter artık sizin asparagas müjde haberlerinizi değil emekliler lehine düzenlemelerinizi duymak istiyoruz. Ve haykırıyoruz; yeter artık insanca yaşamak istiyoruz.

Buradan emeklilere sesleniyoruz, ve diyoruz ki ey emekliler yıllardır iktidar yandaşı medyanın asparagas haber malzemesi olarak kullanılıyorsunuz. Defalarca söyledik her bayram öncesi çıkarılan bu haberlerin tek amacı, iktidarın emeklileri düşündüğü yönünde algı oluşturmaktır. Bir daha aldatılmamak için artık yeter demelisiniz. Bunun yolu ise örgütlü olmaktan geçiyor. Sizleri biran önce sendikamız çatısı altında birleşmeye ve mücadelemize omuz vermeye çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here