Gül’den ‘Sosyal Belediyecilik’ Mesajı!

0
98

ibrahim gül9MHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Gül; “MHP Belediyelerinde Sosyal Belediyecilik Anlayışı Hakim Olacak”

Yerel seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren MHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Gül, yerel yönetimlerin önemli bir parçası olarak gördüğü mahalle muhtarlarına nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan A. Adayı Gül, bugünden itibaren yerel yönetim felsefenin değiştirilmemesi halinde şehirlerimizin rantsal dönüşüme daha da kurban edileceğini ve çarpık büyüme ile sağlıksız yaşam koşullarının en üst seviyeye çıkacağını belirtti.

Seçime yönelik Yenişehir, Süleymaniye ve Mustafa Kemal Mahalle muhtarlarını ziyaret eden İbrahim Gül, muhtarlarla yerel ve genel sorunlar üzerine sohbet etti. Sohbette ülkemizdeki şehirleşmeye değinen Gül; “Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi boyunca, şehirleşmenin hakkıyla yapıldığı söylenemez. En azından 90 yıllık bir sürece dönüp bakılınca yerel idareciler tarafından coğrafyanın talan edildiğini ve kaynakların boşa harcandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Geçmişimiz yok, geleceğimiz ise şimdiden harcanarak tarumar edilmiştir. Gelişmiş ülkelerdeki; yerleşim, alt yapı, ulaşım, yeşil alanlar ve tarihi dokunun korunmasına bakınca bizim belediyecilik adı altında ne kadar çirkin ve verimsiz işler yaptığımız ortaya çıkar. Eğer bu günden itibaren yerel yönetim felsefemizi değiştirmezsek; şehirlerimizin rantsal dönüşüme daha da kurban edilecek ve çarpık büyüme ile sağlıksız yaşam koşulları en üst seviyeye çıkacaktır. Şehirlerimiz hızla betonlaşmaktadır, dünyada herhalde başka bir ülkede betonlaştırmakla övünen yerel idareciler görülemez. Bu nedenle günümüze kadar yapılan yerel yöneticilik anlayışının insan değil de rant odaklı olduğunu görmemek ancak akli bir körlük içinde bulunmayı gerektirir” dedi.

ibrahim gül8

MHP, yerel yönetim felsefesi itibarı ile diğer siyasi partilerden ayrıldığını vurgulayan Gül; “MHP; insan odaklı ve milli ve de manevi değerleri koruyan bir ‘Huzur ve Mutluluk Şehri’ yaratma gibi bir yerel yönetim anlayışına sahiptir ve sadece bugünü değil geleceği de düşünmektedir” diyerek partisinin yerel idare anlayışını muhtarlar ile paylaştı.

MHP belediyelerinde, sosyal belediyecilik anlayışı hakim kılınacağını da söyleyen Aday Adayı Gül; “Türk kültürünün yaşatılması ve öğretilmesi için her türlü sanat faaliyeti ve bunların içinde bulunan sanatçılar karşılıksız desteklenecektir. Gençler ve kadınlar için sosyal donatı ve spor alanları yaşama geçirilecek ve okuma imkanı bulamamış insanlarımızın meslek edinmeleri sağlanacaktır. Dünya çapında emsal teşkil eden şehir planları göz önüne alınarak şehirlerimiz iftihar edeceğimiz çağdaş görünüme kavuşturulacaktır. Bölgesel olarak iç ve dış turizm geliştirilecek ve bu itibarla sosyo-ekonomik ve kültürel hayatın gelişmesine katkı sağlanacaktır. Katılımcı demokrasinin en güzel ve en ileri örnekleri halkın görüşü alınmak suretiyle MHP’li belediyelerde gerçekleşecektir. Bu vesile ile bilmenizi isterim ki; yaşamı kolaylaştıracak, mutlu ve huzurlu olmayı sağlayacak her türlü tedbir MHP’li İskenderun belediyesinde alınacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here