Gül; “Seçimi Meşru Olarak Görmeyeceğiz”

0
69

CHP ve MHP Seçimin İptalini İstedi

Uyar; “Şaibeli Bir Seçim Geçirdik”

seçim itirazı2İskenderun’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti’nin kazanması sonunda seçimlere, MHP ve CHP itiraz ederek seçimin iptalini istedi. Dün İskenderun Adliye binası önünde toplanan CHP’liler adına konuşan CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar; “Ortaya çıkan tabloya baktığımızda, şaibeli bir seçim geçirdiğimizi görüyoruz” dedi. MHP’liler adına konuşan İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül ise; “Seçimin bu şekliyle resmi boyut kazanması durumunda, seçimi asla meşru olarak görmeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Adliye önünde bir açıklamada bulunan CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar; “4 bin 500 iptal edilen oyun sandıktaki sayısıyla, ilçe seçim kurulundaki sayılarının birbirini tutmadığını tespit ettik ve seçimin iptali için dilekçemizi vererek mevcut sonuca itiraz ettik. Türkiye’de gerçekleşen bu seçim, ne yazık ki demokratik bir ortamda yapılmamıştır. Ortaya çıkan tabloya baktığımızda, şaibeli bir seçim geçirdiğimizi görüyoruz. Bundan sonra kim gelirse mazbatasını alırsa güven görmeyecek ne yazık ki. Biz itirazımızı yaptık sonucunu bekliyoruz” diye konuştu.

MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül ise oy pusulalarında partilerinin isminin ve logosunun olmadığına dikkati çekerek; “Buluttepe’deki sandıklarda ve birkaç bölgede daha kullanılan oy pusulalarında, MHP’nin ismi ve logosu bulunmamaktadır. Ayrıca MHP’ye oy kullanılan yerde, oylar HEPAR’a yazıldı ve sandıktan ‘0’ MHP sonucu çıkartılmıştır. Bu nedenle seçimlerin iptal edilmesi için müracaatımızı yaptık. Seçim şaibelidir. Bu şekliyle resmi boyut kazanması durumunda, seçimi meşru olarak görmeyeceğiz” dedi.

MHP ve CHP İlçe teşkilatlarının İskenderun İlçe Seçim Kuruluna yaptıkları itiraz reddedilirken, parti yetkilileri itirazlarını İl Seçim Kuruluna yapacaklarını söylediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here