Gül; “Sanayi Yatırımı Kadar Emeğe de Yatırım Yapılmalı!”

0
121

çelik-iş osmaniye3Çelik-İş Sendikası Osmaniye’den Ses Yükselti

Çelik-İş Sendikası Osmaniye Şubesi, Cebeli Bereket Osmaniye Kültür Merkezi’nde, İsdemir işçilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Bilgilendirme toplantısına, Osmaniye’de oturan İsdemir çalışanları ve aileleri oldukça büyük ilgi gösterdi. Kültür Merkezini hınca hınç dolduran işçiler ve ailelerinin bazıları içeride yer kalmayınca salon girişine kurulan barkovizyon sistemiyle salonunun içerisini takip ettiler.

Düzenlenen toplantıya; Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Mali Genel Sekreteri Bayram Altun, İskenderun şubesi yönetim kurulu üyeleri, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Ak Parti, CHP ve MHP il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, Osmaniye İş-Kur İl Müdürü, sivil toplum örgütü temsilcileri, bazı çevre ilçelerin belediye başkanlarıyla çok sayıda İsdemir işçisi ve aileleri katıldı.

Siyasi parti temsilcilerinin yapmış olduğu kısa selamlama ve destek konuşmalarının ardından söz alan Osmaniye Milletvekili Türkoğlu, İsdemir işçisinin grev kararındaki bu duruşuna parti olarak destek verdiklerini belirtti. İsdemir’in bu coğrafya için önemli olduğuna işaret eden Tükoğlu; “40 yıldır bu bölge insanına ekmek sağlıyor. Şu da unutulmasın ki, bu çalışanda emek veriyor. Riskin ağır olduğu yerde işçinin de hakkı verilmesi gerekir. İsdemir yönetimine sesleniyorum; sizleri aklı seline davet ediyorum! Yaklaşan ramazan bayramında işçilere iki bayram birden yaşatma çağrısında bulunuyorum” dedi.

çelik-iş osmaniye4

Gül; “Rızkı İşveren Vermez!”

Ardından kürsüye alkışlar ve sevgi gösterileri ile çıkan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek; “İşte biz Türkiye’yiz! Sıkıntılı günde de yine birlikteyiz. Bakın siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de bizlere destek için yanımızdalar. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Yatırımcılar milyar dolarlık yatırımlar yaparken, her nedense emeğin ve alın terinin hesabı yapılmıyor. Emekçi hakkını aramaya kalktığında da sanayici ‘İşletmeyi mi batıracaksınız?’ şeklinde tepki geliyor. Oysa sanayi yatırımı kadar emeğe de yatırım yapılmalıdır.

Birde son günlerde sürekli iş dünyası tarafından dillendirilen bir şey var. ‘Bizler rızık veriyoruz’ deniyor. Bunu diyenler şunu unutmasın ki biz rızkı kimin verdiğini çok iyi biliyoruz! Rızkı Allah verir, iş dünyası değil! İskenderun Limanı ihalesini alan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir geçenlerde ‘para kazanamıyoruz’ diye basına bir demeç vermiş. 46 milyon dolarlık yatırım yapan bir işveren para kazanamıyorsa, 700-800 TL aylık ücret alan işçinin nasıl geçindiğini düşünmek gerek. Ülkemiz gelişirken sadece ülkenin yüzde 20’si zenginleşiyor, yüzde 80’i ise fakirleşiyor. Bu orantısız gelişme yarın ülke genelinde ters teper” diye konuştu.

Bugüne kadar dimdik ayakta durduklarını, kimsenin karşısında eğilmediklerini ve eğilmeyeceklerinin de altını çizen Gül; “Ben köyde büyüdüm. Geçmişte büyüklerim bana karpuz ve kavun satmayı öğretti ama adam satmayı öğretmediler. Adam satmak sendikamızın da lügatinde yoktur! Bu grevde de birlikte olacağız, yalana yanlış söylemlere asla kulak asmayacağız. İsdemir’de, genel müdür grev kırıcılığına başladı. Sendikaya %6.30 zam önerirken, işçiye ‘sendikadan ayrıl sana %30 zam verelim’ deyip adam ayartmaya, bizleri bir birimize düşürmeye çalıştılar. THY ve Çay-Kur grevindeki kırılmalar İsdemir’de de olur sandılar ama İsdemir işçisinin öyle olmadığını gördüler.

çelik-iş osmaniye5

Bugün Ankara’da grev görüşmemiz var!

Bakanlardan da bana ‘ülke zarar ediyor, grevi bitirin’ diye baskı var. İşçi sat, anlaş diye değil! İşçiden yana tavır koy ama grevi bitirin dediler. İş güvenliği sağlanmadan asla anlaşma olmaz! İşte Ankara’da Çalışma Bakanlığı’nda Çalışma Bakanı Sayın Faruk Çelik, OYAK Genel Müdürü Sayın Coşkun Ulusoy, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ile birlikte 31 Temmuz’da (bugün) saat 12.00’de İsdemir grevini konuşacağız ve bu işi çözmeye çalışacağız. İsdemir’de 750 işçi açığı var. Sürekli mesai yapılarak bu açık kapatılmak isteniyor. Bu da iş kazası olasılığını arttırıyor. Dolayısıyla şu an İsdemir’de iş güvenliği ve iş güvencesi yok” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Osmaniye Dönüşü Payas’ta İşçilerle Bir Araya Geldi…

Başkan Gül ve beraberindeki heyet, Osmaniye dönüşü gece 23.30’da Payas Belediyesi arkasındaki grev çadırını ziyaret ederek, işçilerle uzun süre sohbet edip çay içtiler. Osmaniye’deki bilgilendirme toplantısıyla, grevin genel bir değerlendirmesini yaptılar. Sohbet ortamında geçen konuşmaların ardından çelik işçisi dik duruşlarını sürdüreceklerini ifade ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here