“Gözaltına Alınan KESK Üyeleri Derhal Serbest Bırakılsın”

0
65

Halkların Demokratik Kongresi İskenderun Meclis Üyeleri, İskenderun Boyacılar Parkı’nda bir araya gelerek, KESK’e yönelik saldırıları şiddetle kınadı.

Halkların Demokratik Kongresi İskenderun Meclis Üyeleri adına açıklamada bulunan Temsilci Mevlüt Bulgur; “‘Barış için eşitlik’, ‘Çözüm için müzakere’ kampanyamız nedeni ile aralarında Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel, Sabahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder gibi vekil ve yöneticilerin bulunduğu heyetimiz Sinop’ta ırkçı faşist bir saldırı ile karşılaştı. Bir gün önce Çorum’da toplantılar ve görüşmeler yapan, binlerce insan tarafından çiçekler ve alkışlarla karşılanan barış heyetimize, Sinop’ta taşlarla saldırıldı.

Irkçı saldırganlar, emniyet güçleri tarafından saatlerce dağıtılmayarak adeta teşvik edildi. Emek, barış ve demokrasi güçleri olarak Ak Parti hükümetine ‘Irkçı ve faşist saldırıları durdurun’ çağrısı yapıyoruz. Saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Barışın tesisi ve demokratik bir ülke için Karadeniz’de başlayan yürüyüşümüz önümüzdeki günler ve haftalarda Türkiye’nin her köşesinde ‘Barış için eşitlik’, ‘Çözüm için müzakere’ taleplerimizi haykırarak devam edecektir” dedi.

Ak Parti hükümetinin ileri demokrasisinin her gün yaşanan gözaltı ve tutuklama furyası ile devam ettiğini de sözlerine ekleyen Bulgur, “Birkaç gün önce sabah saatlerinde aralarında Hatay’ın da bulunduğu 28 ilde DHKP-C’ye yönelik olduğu iddia edilen operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında KESK Eğitim ve Örgütleme Sekreteri Aman Şimşek başta olmak üzere büyük bir çoğunluğu doktor, hemşire, sağlıkçı, öğretmen ve kamu çalışanı 167 kişi gözaltına alındı. Önceki günde KCK gerekçe gösterilerek KESK basılmış ve yöneticileri gözaltına alınmıştır.

Bu gösteriyor ki, bu tür operasyonlarla güdülen asıl amaç sendikal hareketin en dinamik örgütü olan KESK’i Türkiye kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmaktır. Halkların Demokratik Kongresi İskenderun Meclis Üyeleri olarak, KESK’e yönelik yapılan saldırıları şiddetle kınıyor ve gözaltına alınan KESK yöneticilerinin ve üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here