Görme Engellilerin Mücadelesi Nefes Kesiyor

0
137

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun Futsal B2-B3 1. Lig 2. devre müsabakalarına, İskenderun Sakarya Mahallesi Belediye Kapalı Spor Salonunda hafta sonu yapılan maçlarla devam edildi.

Zorlu ve keyifli geçen mücadeleleri, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in yanı sıra TBMM İdare Amiri ve Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayıdan hep birlikte izlediler.

İlk iki gün içerisinde yapılan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar şöyle oldu: Yeni Mahalle Belediye GESK: 3- Mersin GESK: 0, Çankaya Belediye GESK: 4-Nilüfer Belediye GESK: 1, TURGED: 2- Malatya Yeşilyurt: 2, Timsahlar GESK: 6-Trabzon GESK: 2.

Malatya Yeşilyurt: 1- Çankaya Belediye GESK: 7, Nilüfer Belediye GESK: 5-Yeni Mahalle GESK: 8, Trabzon GESK: 2-TURGET: 9, Mersin GESK: 4-Timsahlar GESK: 2.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, görme engelliler futsal müsabakaları ile ilgili açıklamasında maçların fair-play çerçevesinde devam ettiğini belirtti. Başkan Seyfi Dingil; “Görme Engelliler Spor Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan müsabakaların açılış töreninden itibaren, belediye olarak şampiyona için tüm imkânları seferber ettik. Toplam sekiz takımın katıldığı şampiyonalar 22 Kasım’a kadar devam edecek. Tüm takımlarımıza bir kez daha başarılar diliyorum” dedi.

Düzenlenen organizasyondan dolayı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkür eden Federasyon Başkanı Hasan Sayyıdan ise; “Futsal 1. Lig 2. Devre müsabakalarını burada gerçekleştiriyoruz. İskenderun’da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Desteklerinden dolayı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkür ediyoruz. Bu maçların ardından Milli Takım kampımızı da yine İskenderun’da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.