‘Gönül Elçileri’ Projesi Hassa İlçemizde Tanıtıldı

0
111

Devletimizin koruması altındaki çocuklarımıza sıcak bir aile ortamı sağlamayı amaçlayan ‘Gönül Elçileri’ projesi, Hassa Belediyesi toplantı salonunda Hassalılara tanıtıldı.

Toplantıya, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, koruyucu aileler ile vatandaşlar katıldı.

Projeyi ‘Gönülleri fethetme projesi’ olarak tanımlayan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Devletimizin, çocukların tüm ihtiyaçlarını karşıladığını ancak çocukların asıl ihtiyacının ‘sıcak bir aile ortamı’ olduğunu söyledi. Çocuklara sıcak bir aile ortamı sağlamanın dışında da yapılabilecek şeyler olduğuna değinen Vali Lekesiz, “Gönül elçisi olarak neler yapılabileceğini örneklerle paylaşmak istiyorum. Bir hanımefendi evinde yaptığı mantıyı satarak iki sahipsiz çocuğumuzun okul masraflarını karşılıyor, bir vatandaşımız yalnız yaşayan yaşlı komşusunu her gün ziyaret ediyor, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor, bir doktorumuz haftada bir gün çeşitli bakım evlerinde ücretsiz göz muayenesi yapıyor, beden eğitimi öğretmenimiz haftada bir gün engelli insanlara ücretsiz spor yaptırıyor, İngilizce öğretmenimiz beş öğrencimize ders veriyor, bir başkası kendisini yalnız hisseden huzurevindeki yaşlılarımızla sohbet ederek tavla oynuyor, berber vatandaşımız, ihtiyaç sahibi çocuklarımızın saçını traş ediyor, müzik öğretmenimiz bağlama kursu veriyor” şeklinde konuştu.

Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da, ailemizi, ülkemizi, dilimizi ya da sosyal çevremizi kendi irademizle seçmediğimizi vurgulayarak, “Toplumda kimileri avantajlı olurken kimileri dezavantajlı olabiliyor. Bizim görevimiz dezavantajın ortadan kaldırılmasına katkı verebilmektir. Bu, vicdan sahibi olan herkesin görevidir” dedi.

Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ise, güzel ve derin şeylerin gönülde olduğunu vurgulayarak, “O halde gönül elçisi olmak kadar güzel bir duygu da olamaz” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz da, çocukların yurtlarda ve çocuk evlerinde çok etkin şekilde sanattan kültüre, spordan diğer etkinliklere kadar katılımlarının sağlandığını, öğretmen, psikolog, sosyal çalışmacıların çocuklarımıza anne, abla ve dert ortağı olarak yaklaştıklarını ifade ederek, “Bütün bu sevgiye rağmen her çocuk için en ideal korunma ve bakım yeri öz ailesi, bunun mümkün olmadığında yakın akrabası, bu da mümkün değilse akraba dışında bir ailedir yani aile ortamında yetişmeleridir” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öğretmeni Ayşen Dirlik’in proje hakkında ayrıntılı olarak bilgi vermesinin ardından koruyucu aileler duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar. Toplantıda daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sabahattin Büyüktelli ile Uzman Psikolog Feride Altay katılımcıların konuya dair sorularını yanıtladılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here