‘Gönlümüzdeki Belen’i İnşa Etmek İçin Çalışıyoruz’

0
140

belen belediyesi4Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, geçtiğimiz hafta sonu Belen Belediyesi Yaşam Kompleksinde basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Belen Belediyesinin çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yapılan toplantıya, Başkan Vurucu’nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri, Belediye’nin İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü yetkileri de katıldı.

Gazetecileri ağılamaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu; “Hizmette adalet ve eşitliği ilke edinen belediyemizin kaynaklarını, ekonomik, verimli ve etkin kullanarak, kanun ve yönetmeliklerin bize tanıdığı yetki çerçevesinde ekibimizle birlikte ilçemize en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz. Bu bağlamda verilmeyecek hiçbir hesabım yok. Bizde her şey şeffaftır” dedi.

Belen’de insanların rahat ve huzur bulduğu bir kent yaratmak adına; ilçenin tarihi mirasını koruyarak, çevresel değerlerine sahip çıkarak, insanca çalışma ve yaşam anlayışı ile hareket ederek ilçeye hizmet ettiklerini de vurgulayan Vurucu ‘Hatay’ın Yıldızı Belen, Belen’in Yıldızı da Güzelyayla’dır’ diyerek Belen’i turizm yönünden Hatay’ın yıldızı yapacaklarına vurgu yaptı.

Gönüllerindeki Belen’i inşa etmek istediklerine de vurgu yapan Başkan Adnan Vurucu; “Yaşam kalitesi yüksek bir kent oluşturmak gayesiyle, Belen’imize özgü çağdaş ve modern turistik kent görünümüne sahip, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ile sürdürülebilir bir belediyecilik anlayışının hâkim kılıyoruz. Gönlümüzdeki Belen’i inşa etmek için ekibimizle birlikte çalışıyoruz” diye konuştu ve Belen için yapmayı düşündükleri projeleri de sıraladı.

belen belediyesi6

Başkan Adnan Vurucu, projelerinden bazılarını şöyle anlattı:

TOKİ: Mevcut durumda yapılması planlanan alanın tahsis çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca toplu konut idaresi tarafından ilgili parsellerin bulunduğu bölgeden dolayı jeolojik etüt çalışmaları ile alt yapı projeleri devam etmektedir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM: Toplam 32,3 hektar alanda kentsel dönüşüm sahası ilan edilebilmesi için çevre ve şehircilik bakanlığıyla beraber mevcut yapı stoğunun durumu ile dönüşüm senaryosu üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir.

REZERV ALAN: Konuyla ilgili belen ilçesi sınırları içerisinde gecekondu yapılaşmasının önlenmesi için toplamda 52,5 hektar alanın tahsis ve planlama çalışmaları devam etmektedir.

HAZİNE ARAZİLERİ ÜZERİNDE BULUNAN EVLER: 4706 sayılı yasa kapsamında hazine arazileri üzerinde 31.12.2000 yılından önce yapılmış ve iskân edilen evlerin sahiplerine mevcut arazilerin satışı konusunda çalışmaların 1. Etabı tamamlandı. Hak sahiplerinin başvuruları ile ilgili dilekçeler ekleriyle beraber milli emlak il müdürlüğüne teslim edildi. Devam eden süreçte milli emlak genel müdürlüğünce dosyamız incelenerek saha tespitleri ve fiyat çalışmaları için bir heyet görevlendirilecektir.

ABİDE ALANI: Mülkiyeti belen belediyesine ait olan abide alanı içerisindeki sosyal tesislerin yeniden projelendirilmesi çalışmaları tarafımızca bitirilmiş olup, uygulama için Ümraniye belediyesi ile bir protokol imzalanmış olup, uygulama yaz sezonu sonunda başlayacaktır.

GÜZELYAYLA ÇAY BAHÇESİ: Güzelyayla Mahallesinde bulunan muhtarlık, işyerleri, çay bahçesinin bulunduğu alanla ilgili proje çalışmalarımız tamamlanmış olup, uygulama yapılabilmesi için kaynak oluşturmak üzere çalışmalarımız devam etmektedir.

HASTANE PROJESİ: Belen ilçesine kazandırılacak olan hastane ile ilgili olarak sağlık bakanlığına 2 alternatif saha gösterilmiştir. Belen devlet hastanesi 5000 m² arazi üzerine yapılması planlanmaktadır. Sağlık bakanlığının yer tespitinden sonra mevcut tip projelerden birinin uygulanmasına geçilecektir.

İSTİNAT DUVARLARI: Coğrafi yapısından dolayı bir geçit halinde bulunan ilçemizdeki e-5 karayolu üzerindeki istinat duvarlarının güzelleştirilmesi için proje çalışmalarımız devam etmektedir.

HALI SAHALAR: Spor toto teşkilat başkanlığıyla imzalamış olduğumuz protokol kapsamında Ötençay ve Kömürçukuru mahallelerindeki futbol halı sahası, basketbol ve voleybol sahaları bitirilmiş olup, Karapelit mahallesinde yapımı planlanan sahaların yer tahsis işlemleri sona gelinmiştir.

belen belediyesi5

İSKENDERUN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ: Karapelit mahallesinde yapımı planlanan küçük sanayi sitesi için harita ve planlama çalışmaları devam etmektedir.

HATAY KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ: Organize Sanayi Bölgesinde Ötençay-Şenbük Mahallelerinin sınırları içerisinde yapımı planlanan küçük sanayi sitesi ile ilgili olarak planlama çalışmalarına başlanmıştır.

SEYİR TERASI: Eski yol üzerinde abide üstünde bulunan alana belen kaymakamlığı ve belen belediyesinin ortak olarak yürüttüğü “Seyr-i Belen Yürü ve Dinlen” projesinin uygulanmasına başlanmıştır.

ATATÜRK PARKI: Mevcut parkın yeniden düzenlenmesi amacıyla proje çalışmaları devam etmektedir.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU: Belen merkez mahallelerinde belediyemize ait parsellerin hak sahiplerine devri için sosyal güvenlik kurumu ile çalışmalarımız devam etmektedir.

B VE C TİPİ PİKNİK ALANLARI: İlçemiz sınırları içerisinde orman ve su işleri bakanlığıyla beraber yürütülen çalışma kapsamında her iki piknik alanının ön izni alınmış, gelişim proje çalışmalarına başlanmıştır. Söz konusu piknik alanlarının gelişim projelerine göre orman ve su işleri bakanlığınca uygulamaları tamamlanacaktır.

Başkan Vurucu ayrıca, İmar ve Şehircilik müdürlüğünce 2016 yılı Ocak ayından bugüne kadar toplamda; 47 adet imar çapı verildiğini, 70 adet yapı ruhsatı düzenlendiğini, 39 adet yapı kullanma izin belgesi düzenlendiğini de belirtti. Ayrıca müdürlük denetim elemanlarınca sahada yapılan denetimler sonucunda 30 adet inşaata 3194 sayılı imar kanununa göre yapı tatil zaptı düzenlenmiş olup toplamda 855.933,57 TL para cezası kesildiğini de kaydetti.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, çalışmalarının azim ve ilk günkü aşkla devam edeceğinin de altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here