Genelkurmay Başkanı Özel, Sınır Birliklerini Denetledi

0
91

Kuvvet komutanları ile sınır birliklerini denetlemek için kentimize gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, helikopterle sınırlardaki birlikleri denetledi.

Önceki gün akşam saatlerinde İskenderun’a gelen Özel, geceyi Subay Orduevinde geçirdi. Helikopterle 39. Mekanize Tugay Komutanlığı’na inen Genelkurmay Başkanı ile beraberindeki kuvvet komutanları, İskenderun’daki birliklerde kısa süreli inceleme yaptı. Genelkurmay Başkanı Özel ve komutanlar, buradaki incelemelerin ardından dinlenmeye çekildi.

Özel, dün sabah 09.00 sıralarında ise İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na geçti. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında hazırlı bekletilen 3 ayrı helikopter ile Suriye sınırındaki birlikleri denetlemek için ilçeden ayrıldı.

Antakya merkez üzerinden geçerek Yayladağı ve Altınözü sınır hattını havadan kontrol eden Özel, sınır karakollarını denetledikten sonra Suriye sınırına sıfır noktasındaki, Kilis’in Öncüpınar Hudut Bölüğü’ne helikopterle gitti. Özel ve beraberindeki komutanlar, burada yaklaşık yarım saat inceleme yaptı ve komutanlardan bilgi aldı. Özel ile komutanlar, incelemenin ardından yine helikopterle bölgeden ayrılıp Şanlıurfa’ya gitti. Komutanların ziyareti sırasında sinyal kesici jammer’ların bulunduğu askeri araçlar da sınırda sürekli devriye gezdi.

Orgeneral Özel’e, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç’ın da eşlik ettiği öğrenildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here