Altın Piyasasındaki Durgunluk Bayrama Kadar Sürecek

0
87

Altın piyasasını değerlendiren İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, altının önünün açık olduğunu söyledi. Başkan Fırat, altında yaşanan bu gelişmelerin iç piyasayı olumsuz yönde etkilemeye devam ettiğini ve iç piyasada bu durgunluğun kurban bayramına kadar sürmesinin beklendiğini belirtti.

Şuanda altın fiyatının 103 milyon olduğunu söyleyen Başkan Fırat, “Daha öncelerde de gazetenize yapmış olduğum açıklamalarda altının önünün açık olduğunu ve sürekli prim yaptığını söylemiştim. Duraklama devrinden sonra da tekrar yükseleceğini belirtmiştim. Tahminlerimde yanılmadım ve altın 103 milyona yükseldi.

ABD’deki işsizlik yatırımcıyı altına yönlendirdiği için bu yükseliş yaşandı. İran’da yaşanan devalüasyon ve para biriminin düşmesine karşın altın alımına devam etmektedir. Ama yine de altın yatırımcı için güvenli limandır!

Altın piyasasında yaşanan bu gelişmeler karşısında iç piyasada durgun olan altın piyasası daha da durgunlaştı. Bu durgunluğun kurban bayramına kadar devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here