Genç Avukat Cübbesini Giydi

0
700

avukat cübbe töreni1Avukatlık stajını tamamlayan genç avukat Zeynep Nur Koç düzenlenen tören ile cübbesini giyerek avukatlık mesleğine ilk adımını attı.

Tören, İskenderun Adliye Sarayı konferans salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Koç’un avukat arkadaşları, yakınları ve ailesi katıldı.

Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez; “Avukatlık çok değerli ve kıymetli bir meslek. Halkın kendi adına hakka ulaşma noktasında aracılık mesleğidir. Bu aracılığa da halkın adına yetki kullanıyorlar. Dolayısıyla bir Avukatın işi zorlaştırıldığında halkın kendi işinin zorlaştığını biliyoruz. Bu durumda da Avukatlık mesleğinin önemi ortaya çıkıyor.

avukat cübbe töreni2

Böyle güzel genç avukat arkadaşlarımız yetiştikçe ben Türkiye’deki adalete bakışın değişeceğine inanıyorum. Ülke olarak zaman-zaman zor dönemden geçse de hukuka, adalete olan inancımız hiçbir zaman bitmeyecek. Genç arkadaşıma bu yolda başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Genç Avukat Zeynep Nur Koç da; “Başta ailem olmak üzere emeği geçen yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Genç avukat Zeynep Nur Koç cübbesini giyerek belgesini Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez tarafından aldı. Koç, yemin ederek avukat mesleğine resmen başlamış oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here