Gelişim’de Ritim Bozukluğuna Kesin Çözüm!

0
224

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi yeni yatırımlarıyla kalbinde  ritm bozukluğu olan hastalara umut olan birkaç hastane arasında yer alıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doçent Doktor Mehmet Metin ve ekibi  tarafından uygulanan ileri teknoloji ürünü olan sistem geçtiğimiz ay ilk kez Ökkeş Çetin isimli hastada olumlu sonuç verdikten sonra onlarca hastada daha uygulandı.

İşlem ile hastanın bundan sonraki yaşantısında bu tür bir ritm bozukluğu olması durumunda cihaz kendiliğinden devreye girerek elektrik şokunu veriyor ve hasta bu şoku çok hafif bir kalp atışı olarak hissederek yaşamını konforlu bir şekilde devam ettiriyor.

 Türkiye’de sadece birkaç merkezde uygulanabilen kalp ritm bozukluğunun tedavisiyle ilgili açıklama yapan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Metin; “Özel İskenderun Gelişim hastanesi Kardiyoloji Kliniği olarak ICD (İnternal Cardioverter Defibrilatör) işlemi hastanemizde ilk olarak 19.09.2012 tarihinde Ökkeş Çetin isimli hastamıza uygulanmıştır. Hastamız işlemden bir gün sonra taburcu edilmiştir. Tedavi edilmediği takdirde ölümcül olan ventriküler taşikardi gibi ritm bozukluğu olan hastamıza yapılan uygulama ile hastamız sağlığına kavuşturulmuş ve sağlıklı bir yaşama devam etmesi sağlanmıştır. İşlem ile hastamızın bundan sonraki yaşantısında bu tür bir ritm bozukluğu olması durumunda cihaz kendiliğinden devreye girerek elektrik şokunu vermekte ve hasta bu şoku çok hafif bir kalp atışı olarak hissetmektedir.

Kalıcı kalp pilleri ve şok cihazları ileri derecede gelişmiş teknoloji ürünleri olup kalbin çalışmasını sürekli hissederek gereğinde devreye girerler. Bazı türleri hastanın kalp hızının artması gerektiğinde bunu hissedip hızlarını ihtiyaca göre artırabilirler. Böylece hastanın kalp hızı, yavaşlamasından dolayı bayılma, fenalık, baş dönmesi, nefes darlığı gibi yakınmaları ortadan kalkacağı gibi yaşam niteliği de düzelir.

Yeni cihazların ömrü kullanma şartlarına göre 5-11 yıl arasında değişmektedir. Hastanemizde, bu tür tedaviye ihtiyacı olan vakalara ekibimle birlikte oldukça basit bir işlem uygulanmakta ve hastalarımız sağlıklı yaşamlarına devam etmektedirler. Unutmayalım ki hepimizin ortak temennisi sağlıklı bir yaşam olup bu tür ritm bozukluklarının kimsede olmamasını diliyoruz. Ancak olduğu takdirde Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kardiyoloji ekibinin bu işlemi yaptığını bilmenizi ister, ritm problemlerinin olmadığı sağlıklı günler dileriz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here