Gelişim Hastanesinde Mucize Operasyon

0
344

gelişim hastanesi3Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çay, imkânsız denilen bir cerrahi operasyonu gerçekleştirerek 64 yaşındaki E. Oğuz’u yaşama bağladı.

Mevcut hastalıkları nedeniyle karnında yaygın asit gelişen ve göbek fıtığı oluşan E. Oğuz’a, cerrahi müdahalenin zorunlu olduğu, ancak narkoz vermenin mümkün olmadığı için de ameliyat edilemeyeceği, batında biriken asit nedeniyle de dikiş tutmasının imkan olmadığı bir çok üniversite hastanesinde söylendiği halde Op. Dr. Ali Çay, narkoz vermeden karnın tüm tabakasını bölgesel olarak yama koyarak tamirini gerçekleştirdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen ve sağlığına kavuştuğu için de mutluluğunu ifade ederken Özel İskenderun Gelişim Hastanesi ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çay’a minnettar olduğunu belirten E.Oğuz, birçok özel ve üniversite hastanesinde süren yolculuğunun Gelişim Hastanesi’nde mutlu bir şekilde sonlanmasına kendisi gibi tüm sevenlerinin de fazlasıyla mutlu olduğunu söyledi.

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çay yaptığı açıklamada; “Mevcut hastalıkları nedeni ile batın içerisinde yaygın asit gelişen ve sonrasında ileri derecede göbek fıtığı oluşan hastamız 64 yaşında E. Oğuz, bu açıdan Ankara, Adana gibi dev merkezlerde değerlendirilmiş, sayısız Doç.-Prof. tarafından göbek yaygın asit mevcudiyeti, gerek diğer sistemik problemleri nedeni gerekçe gösterilmiştir. Ancak göbek fıtığı içerisine ince bağırsağın dolanması ve sıkışarak kangren olmaya başlaması sonrası cerrahi müdahale hastada zorunlu hale gelmiş.

Bu yaşamla bağdaşmaz haline rağmen hastaya narkoz alamayacağı ve ameliyatının mümkün olmayacağı, olsa bile asit nedeni ile dikiş tutmayacağı ve hiçbir şansının olmadığı söylenerek geri çevrilmiş.  Bu şartlarda hastanemize başvuran hastayı kabul ettim ve narkoz verilmeden karnın tüm tabakası tek tek lokal (bölgesel), sonrasında yama konularak göbek fıtığı tamir edilmiştir.

Asit, fıtık içerisinde bağırsak dolanması ve hastaya ait birçok olumsuz faktör ve yüksek riske rağmen hastanın operasyonu başarı ile tamamlanmış, hastaya yaşamı ve sağlığı armağan edilmiştir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here