Geleceğin Basketbolcularından Civelek’e Ziyaret

0
398

Belediyenin Düzenlediği Ücretsiz Basketbol Kursuna Katılan Sporcu Öğrenciler Şampiyon Oldu

İskenderun Belediyesi’nin ilköğretim okulu öğrencileri için düzenlediği ücretsiz basketbol kursuna katılan sporcu öğrencilerden oluşan Küçük Kız Basketbol takımı, Hatay Kulüplerarası Küçük Kız Basketbol karşılaşmalarında Hatay 3’cüsü ve İskenderun Şampiyonu oldu.

İskenderun Belediyesi’nin ücretsiz basketbol kurslarına katılarak yetişen küçük kız basketbol takımı, Basketbol Antrenörü Emin Yetkin ile birlikte Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette sporcu öğrenciler Belediye Başkanı Civelek’e, şampiyonluk anısına toplu olarak çekilen fotoğrafını hediye etti.

Basketbolda Altyapı Başarıya Taşıdı

İskenderun Belediyesi’nce devam eden ücretsiz basketbol kurslarıyla sporda altyapının geliştiğini belirten Antrenör Emin Yetkin; “Basketbol kurslarımız bildiğiniz gibi devam ediyor. Altyapıyla sayenizde, desteğinizle buraya geldik. Bundan sonra çok daha ileriye gideceğiz” dedi.

İnanarak, severek yapılan her işe hiçbir şeyin engel olamayacağını belirten Başkan Civelek’de; “Kısa bir sürede başarı kaydettiniz. Sizleri kutluyorum. Spor, en az eğitim kadar önemli. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözündeki gibi, bünyeniz sağlamsa kafanız da sağlıklı oluyor. Spor insana sportmence düşünmeyi de öğretir. Sportmence düşüncede yenildiğinizde tekrar yenmek için daha azimli olursunuz. Siz Hatay üçüncüsü, İskenderun birincisi oldunuz. Her işte başarılı çıkacaksınız diye bir şey yok ama sportmence düşünen insan başarısızlıkta yıkılmamayı öğrenir. Çalışır antrenman yapar, kazanır. Hayat böyle bir şey” diye konuştu.

Spordaki Başarı Derslerde de Başarı Getirdi

Ziyarete katılan Fikret Kadiroğlu da, İskenderun Belediyesi’nin ücretsiz basketbol kursuna katılan Küçük Kız Basketbol takımındaki kızı Büşra’nın basketbol kursuna katıldıktan sonra zayıf olan derslerinde artık daha başarılı olduğunu belirtti. Kadiroğlu; “Kızım Büşra şimdi derslerinde daha disiplinli, daha çalışkan ve azimli. Size teşekkür ediyorum” dedi.

Çocuklarını spora yönlendirmeleri nedeniyle ailelere teşekkür eden İskenderun Belediye Başkanı Civelek; “Hayatta zamanlama çok önemli. Sporla doğru zamanlamayı öğrenirsiniz” diye konuştu. Sporcu öğrencilere küçük hediye paketi veren Başkan Civelek, Antrenör Emin Yetkin’e teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here