Gaziler Ata’nın Huzurundaydı

0
38

Tosyalı; “Gazilik, Ömür Boyu Taşınacak Büyük Bir Gururdur”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazilik” unvanı ve “Mareşallik” rütbesinin verilmesiyle tam 102 yıldır kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören ve etkinlikler düzenlendi.

Bu özel gün dolayısıyla ilk olarak çelenk töreni düzenlendi. Atatürk Anıt Alanının depremde aldığı tahribat nedeniyle Hanife Uysal Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen törene İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 39. Mekanize Tugayı ve Garnizon Komutanı Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, askeri ile sivil erkan, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.

İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından çelenklerin Ata’nın manevi huzuruna sunulmasının ardından, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan Gazi Neşet Turhan, 19 Eylül Gaziler Gününün, bedeli canla, kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında, devletin bekası uğruna, canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlanacağı bir gün olduğunu hatırlattı.

Okuldaki törenin ardından 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle İskenderun Belediyesi tarafından Millet Parkı Sosyal tesisinde icra edilen kahvaltı programına geçildi.

Gaziler ve kıymetli aileleri ile bir araya gelen protokol üyeleri, gazi ve aileleriyle yakından ilgilendi.

‘Gazilik’ unvanının ömür boyu taşınacak büyük bir gurur olduğunu vurgulayan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Bu vesileyle, tüm Gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal eden Gazilerimizi ve Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan Gazilerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı ömürler diliyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here