Futbolun Varlığıyla Yaşamak (3)

0
40

Değerli okurlarım, hatırlayacağınız üzere dün demiştim ki; futbol ve futbolcu profili, teknik direktör mantalitesi değişiyor ama yönetici alışkanlıkları ve profili değişmiyor, aynen böyle söylemiştim. Dünyayı anlayamayan, tüccar mantığı ve popülist kaygılarla hareket eden, ağa tarzı yönetim biçimini benimseyen kişiler, futbola ne katabilir, ne kazandırabilir, demeyi de ihmal etmemiştim. Dilediğin kadar dürüst ol, yöneticiliğin tüm koşullarını uhdende toplamış bulun, bunların yanı sıra üst düzeyde saygın kişiliğinden olsa, eğer paran yoksa kesinlikle kulüp başkanı olamazsın.

Peki, kulüp başkanı nasıl olunur? İhale almayı bileceksin, birine hemen aktarmayı becereceksin, belli yerlere yağdanlık olacaksın. Yeme ve yedirmeyle dirsek temasında bulunacaksın, rant peşinde olup, iz süreceksin, saygın olmayabilirsin, sakıncası yok. Mutlaka zengin olacaksın, şirketlerin bulunacak. Gerçek başkanları, sözlerimden dolayı tenzih ederim. Örnek mi istiyorsunuz? İlhan Cavcav!

Ne kadar dürüst, ne kadar olumlu ve de ne kadar tüccar değil mi? Peki, futbolumuzu yönetenler denilince, aklımıza ilk etapta hangi kurum gelir? Türkiye Futbol Federasyonu gelir değil mi? Öyledir, öyle olmasına da biz o kurumu özerk, otonom sanmıştık, büyük bir yanılgıya düşmüşüz. Öyle bir kuruma atamayla başkan gelirse, maksatlı olarak etkili yerlere kendi yakınlarını yerleştirirse, güven duygusundan uzak olursa, değiştirilmesi söz konusu olmayan maddeleri değiştirirse (yukarıdaki ile beraber) her şey Arap saçına dönmez mi?

Şu aşamada ben de size soru sormak istiyorum. Türkiye Futbol Federasyonu, Türk futboluna gerçekten bir şey katıyor mu? Bu konuya daha önceleri ayrıntılı girdiğimden fazla uzatmayacağım. Bildiğiniz şeyler ancak futbolumuzu yönlendirenler icraatlarıyla sporumuzu çıkmaza sokarlarsa sonuç n’olur? Bu işin sonu nereye varır, dilerseniz bunu anlatmaya çalışayım.

Öyle ya da böyle futbolumuza dışarıdan müdahale olmazsa, küme düşecek ve bir üst lige terfi edecek takımlara kağıt üzerinden karar verilmezse ve de inisiyatif bu federasyonda olursa, az gider, uz gider belki ama sonunda bir yerlere gelebilir. Ancak, atamayla gelen federasyon korku belası iktidarla dirsek temasında olursa, üsttekinin beyanatları kopya edilirse, “Onlarla aynı fikirdeyiz” denilirse, yerde sürünen futbolumuz bu defa bu kez yer ile yeksan olur. Bu ciddi konuya yarın ayrıntılı biçimde gireceğim. Neler var neler!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here