Futbolun Mantığı (2)

0
49

Değerli okurlarım, her hangi bir yerde ya da yapılan her hangi bir işte mantık hâkim değilse, inanın oralardan, o işlerden köy de olmaz, kasaba da! Dünkü sayımızda en büyük organizasyon olan, Dünya futbol şampiyonasından söz etmiştim hatırlayacaksınız. Bu makaleye de tur maçları oynanırken başlamıştım. Maçları izlerken ekrana aval-aval bakıyorum. Hangi tarafı tutsam da, müsabakalar bana ilginç gelse diye düşünüyorum.

“Neden öyle” demeye gerek dahi duymuyorum. Benim ülkem bu büyük organizasyonda olmadığı için, zevk aldığımı söyleyemem. Eminim bütün Türk insanı da benim gibi düşünüyordur. Öncelikle bir şeyi hak etmek gerekiyor. Türk milli takımı bu turnuvaya iştirak etmeyi hak etmedi ki. Eleme maçlarında döküldü durdu. Hiçbir maçında umut ve güven vermedi.

Bunlar yetmiyormuş gibi, bir mantıksızlık örneği daha verdi. Koca Türkiye, seksen milyonluk ülkemiz kendi içinden milli takımı çalıştıracak bir hoca bulamadı ve gitti elin yabancısına yapıştı. Mantık ağırlıklı olmazsa, başarısızlık kapıda bekliyor, çağırmadan gelir ve temelli konuk olur. Bile-bile lades oluyoruz. Daha önce de söyledim ya, çok enteresan bir milletiz.

Önce kendimize güvenmeliyiz. Kendine güveni olmayan kişi veya kuruluşların başarılı olduklarına hiç tanık olmadım duymadım da! Sizi bilmiyorum. Teknik, taktik, kondisyon. Bunlar ne kadar gelişmiş olursa olsun, rakibinin gözünün içine bakamıyorsan, gözünü ondan kaçırıyorsan; Boksör iseniz ilk raunda nakavt olursunuz. Güreşçi iseniz, “TUŞ” olursunuz, Sırtınız yerden kalkmaz. Bu nedenlerle, futbol takımlarımız, milli takımımız, kurum ve kuruluşlar, plansız ve programsız çalışıyor, günü kurtarmak için çaba sarf ediyorlarsa ya da ileriye dönük yatırımları bulunmuyorsa, sözlerime inanın ki, onlardan köy de olmaz, kasaba da!

Bununla da kalmaz, başarısızlıklar, gerginliği, sertleşmeleri meydana getirir, başarısızlığın devamını da, şiddete davetiye çıkarır. Bu kaosu, bir hükümet yaşıyorsa, demokratik rejim artık iflas etmiştir. Mantıksızlık hüküm sürdüğünden, Hukuk ve Kaf Dağı’nın arkasında dinlenmeye çekilmiştir. Dönmesi de pek mümkün değildir. Nasıl gelsin ki, geleceği yerde korku hâkimdir. Sevgi denen hadise tamamen ortadan kalkmış ya da kaldırılmıştır. Orada ki insanların yaşadığından söz edilemez.

Daha açıkçası, İnsan haklarından, demokrasiden söz edilemez. Spor camiasında da, mantıksızsanız, sevgiden yoksunsanız, başarılı olmak hayalciliktir. Artık dibe vurmuşsunuzdur.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here