Futbolun Kimyası Bozuldu (4)

0
35

Değerli okurlarım, ülkemizde, insanlar arasında ve futbol sahalarında “yadırganan önemli olaylar” yaşanmaktadır. Günümüze gelinceye kadar, bizim kuşağın bile tanık olmadığı enteresan olaylar ve gelişmeler…

Statlara futbol izlemek için gelen sporseverler ve takımların taraftarlarını bir an için görmezden gelelim. Hani şu fanatikler var ya “Ölmeye-Ölmeye Geldik. Takımımızı Görmeye Geldik” diyerek gerçek amigolar, tribünleri ayağa kaldıranlar. İnanın onlar bile (tamamıyla demiyorum, bir bölümü) futbol maçlarına ilgileri azdı.

Bir Galatasaray maçında elektrikler kesilmişti, dürüst olmama gerekirse, fazla üzüldüğümü söyleyemem. Daha sonra haberlerde skoru öğrenmiştim. Kimya bozukluğu kendini gösterdiğinden, futbola sevgi azaldı, temaşa olmaktan çıktı, Kafalardaki soru işaretleri çözümlenmedi. Profesyonelliğin gereksiz yere üst düzeye düşünülmesi, sıkıntılar yarattı, bu devam etmekte, bazı insanlara, kurum ve kuruluşlara güven azaldı. Arzu edilmiyor ama şiddet kapıda…

Bu saydıklarımı üst üste koyup topladığınızda ne çıkar bilmiyorsunuz? Başarısızlık, Mutsuzluk, Dengesizlik, Dostlukların Zaafa Uğraması ve maalesef Menfaat, Çıkar, Şiddet… Bunlar yetmiyormuş gibi, bir başımıza özel yetkili insanlar, kurumlar, kuruluşlar çıktı. Özel yetkili mahkemeler, savcılar, falanlar filanlar…

Türkiye Futbol Federasyonu’na da özel yetkili birileri atanmalı, bakalım nasıl oluyor, merak ediyorum. Sorgusuz sualsiz takımları küme mi düşürür, ligleri iptal mi eder. Bu gidişle her şey olabilir. Bu özel yetkilere dur deme zamanı geldi. Ülke insanlarının aleyhine işlemeye başladı. Bir ara kantarın topu gibi sözler söyleniyordu ya. Bu özel yetki de duvara tosladı. Yeter Artık.

Her kafadan bir ses çıkan toplumlarda doğrular bulunmaz. Bütün güzellikler birlik ve beraberlik içinde gerçekleşir. Onlar ciddiye almasalar da, biraz ahlakın özümlenmesiyle mümkündür. Hangi konuyu gündeme getirirsek getirelim, her şey aslına rücu ediyor. Yani dönüp dolaşıp ahlaka dayanıyor.

İyi ki öyle oluyor. En azından eksiğimizi biliyoruz. Bunun için özel bir çaba gösterme gereği duymuyoruz. Ahlak var ya işte ondan söz ediyorum. Bütün fikirler doğru olsa bile, gerçek tektir ve beyazdır. Ahlak da o gerçeğe göbekten bağlıdır. Kesinlikle göz ardı edemeyiz. Ciddiye almadığımız anda, şimdi olumsuz ortamlar oluşur ve altından kalkmamız da çok zor olur.

Gerekçelere somut bir örnek verebilirim. En fazla puan kazanmış takım şampiyon olur. Puanı en az olan takım ise, bir alt kümeye düşer. Bunun aksi iddia edilemez, iddia edenler ahlaksızdır.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here