Futbolun Günah Keçileri (3)

0
46

Değerli okurlarım, teknik direktörlerin “başarısızlığını” içeren maddeleri yazacağımı söylemiştim hatırlayacaksınız. Efendim, burada teknik direktör olmaktan öte lider olabilmenin, lider doğmanın, lider yaratılmanın ciddi özelliklerinden söz etmek istiyorum.

Öncelikle tanıdığım bir arkadaşımdan bahsedeceğim, Lider birisi kendisi ancak eskiden sporculuk da yapmış. Aksiyon tarzı bir “lider biyografisi” olmalı, böyle yorumlar olduğuna göre. Onları da satırbaşı olarak açıklayacağım. O liderin top oynayıp oynamadığına bakılmaksızın, miting performanslarına, hayat hikâyesine ve günlük yaşamına aksiyon olarak bakmak da normal.

Buraya kadar iyi de, bundan sonra ne olacak? Yani, bu lider halim-selim, dindar adam da bir de rakipleri hakkında konuşurken görün. Her taraf toz duman. Tsunami gibi adeta, korkuyorsun ya da kung-fu’nun bir karate filmi izler gibi oluyorsunuz.

Bir de gazeteci tehdit ederken takındığı tavır var. O zaman sekiz boyutlu bir korku filmi izler gibi oluyorsunuz. Adam bir anda değişebiliyor, helal olsun şu Kasımpaşalı’ya vallahi.

Bitmedi, ancak Hopa’da vefat eden öğretmen Metin Lokumcu’dan söz ederken; “Tabii bunlardan birisi ölmüş, üzerinde durmaya gerek duymuyorum” dediğinde, büyük bir dram karşısında yaşanan üzüntüyü, utancı, kızgınlığı, aşağılanmayı duyuyorum.

Topu tekmelesin ya da tekmelemesin. Teknik direktör olsun ya da olmasın. Bunlar hiç önemli şeyler değil. Önemli olan insan psikolojisini anlayabilmek, onu nasıl sindireceğini bilebilmek!

İnan Karaç diye biri nasıl susturuldu? Hem de gizli kapaklı değil, alenen tehdit edildi. Eliyle bir yerleri göstererek “Oraya Gidersin” denmeye çalışıldı. İsterse İnana Karaç susmasın.

Yaratılan liderin en büyük özelliği herkesçe malum artık! Ya mal varlığına haciz gelir, ya da paşaların yanına gidersin. İkisi de iyi değil. Ben de İnan Karaç’ı adam zannediyordum. Sivrisinek kadar vızlayamadı. Ona da helal olsun. Bazı mesajlar almış olduk. Para ve mal mülk uğruna insanlar kırk bin kılığa giriyor, manevi değerler düşünülmüyor bile. Yarın da “Liderlerin Faydalıları”ndan söz edeceğim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here