Futbolda Sırtı Kaşınanlar (1)

0
36

Değerli Okurlarım, çocukluğumuzda büyüklerimiz arada bir “Sırtın mı kaşınıyor?” derlerdi ya, o zaman pek bir şey anlamazdık, sonradan ne anlama geldiğini, bu sözleri sık-sık duymanın hiç de iyiye alamet olmadığını kafamıza iyice yerleştirdik. Ancak, şu anda sırtı kaşınanlardan söz edemeyeceğim, konumuzu biraz ertelemek zorundayım. İyi bir sporcu, başarılı bir yönetici ve evinde ve dışarıda örnek bir insan olan; Serkan Acar’dan söz etmek istiyorum…

31 Ağustos 1948 Ankara doğumludur bu güzel Fenerbahçeli. Onun Fenerbahçeliliği hasbelkader değil, anadan doğmadır. Altyapıdan gelip ve 17 yaşında takıma yerleşen ender futbolculardan birisidir. Güzel bir sporcuyu yitirmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Zaten bizim kuşak güzelliklerin hayranıdır.

Koşullar ne olursa olsun, oturmasını kalkmasını bilen saygılı insanların hep yanında olmuştur. Onunla bir çay içmişliğim, yemek yemişliğim yok ama en genç yıllarında Ankara’ya deplasmana geldiğinde 4-5 kez tokalaşmış ve ayaküstü sohbetimiz olmuştu. O günlerde bizim de futbol yaşamımız vardı ve özellikle olgunluğa yürüyen gazetecilik yaşamımız ön plandaydı. O nedenle de sağa sola girip çıkıyor, böylesine güzel insanlarla tanışabiliyorduk.

Bu makalemi daha önceleri de okuyabilirdiniz. Özellikle geciktirmiş değilim. Öylesine ilginç gelişmeler oluyor ki, bazı yazılarımızı istemeden de olsa erteleyebiliyoruz. Hatırlayacağınız gibi, futbolumuzdan bir ordinaryüs geldi ve geçti… O muhterem hayattayken, belki de hiç alakası yokken, onun futbol yaşamıyla ilgili ve de kendi anılarımı sizlere sunmuştum. Nereden aklıma geldi bilmiyorum ama sekiz ay sonra Lefter Küçükantonyadis Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Şunu söylemeye çalışıyorum… Ordinaryüs’ün sadece ismini duyup ama futbol yaşamı hakkında fazla bilgisi olmayan Fenerbahçeli dostlarım çok rica ettiler. Lefter hakkındaki makalemin tekrarını ısrarla istediler. Ben de, Yazı İşleri Müdürümüz Sayın İlyas Terbiyeli’den rica ettim ve bu konuda mutabakata vardık. Serkan Acar kardeşimizin ve onunla olan duygularımızı sizlere anlatmaya çalıştığım nedenle geciktirdik.

Merhum, Serkan Acar’ın vefatına, inanın… Metin Oktay gibi, Metin Kurt gibi, Metin Serezli ve Şükrü Saraçoğlu gibi üzüldüm. Bunlar ve birçokları Türk futbolunun güzel insanlarıdır. Hepsini rahmet ve saygıyla anıyorum.

 Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here