Futbol Tam Bize Göre (5)

0
39

Değerli okurlarım, futbolu futbol yapanlar kim bilir ne kadar çile çekmişlerdir, ne denli fedakârlıklarda bulunmuşlardır tahmin bile edemiyoruz. Sadece iyi ki futbol varmış deyip, teşekkürü bile çok görüyoruz. Futbol, hem en sert sporlardan ve hem de çok büyük olaylara gebe. Burada tarihten söz etmek istiyorum. Taraflar arasında ki olumsuz diyaloglar bazı futbol müsabakalarını maalesef kan gölüne çeviriyor.

Yakın tarihte, ülkemizde de dünyada da ölümlerle sonuçlanmış ve hala yarası kapanmamış futbol müsabakaları mevcuttur. Sanki şehrimizde öylesine müessif olaylar olmadı mı? Hatırlayacağınız gibi, yıllar önce, İskenderunspor-Hatayspor futbol müsabakasında çıkan olaylar nedeniyle ertelenmiş ve ertelenen bu maç ta Ankara’ya alınmıştı. Çok ilginçtir ki Ankara 19 Mayıs Stadında tekrarlanan maçta bir tek sarı kart bile çıkmamıştı. Skor da 1-1 idi.

Futbol ilginç bir oyundur. Ne sinemada film izler gibi ne de tiyatroda oynanan bir oyun gibi izlenmez.. Onun kendine has izleniş şekli vardır. Küfür içermeyen tüm tezahüratlar yapılabilir. Özellikle fanatiklerin ölçülü kafiyeli tezahüratları dillerle destan! Beğenmekte ve mantıklı yani küfürsüz yanıtlamak da serbest! Bunun ceza-i müeyyidesi bulunmamaktadır.

 Ülkemizde, korkak ve yetersiz bir federasyon görev yapmaktadır. Dünyanın hiçbir ülkesinde uygulanmayan yaptırımları hep gündemde tuttu. Bunun cezasını bazı takımlarımız çektiler. Aşırı olumsuz tezahüratların herkes karşısındadır. Bunu başka türlü izah etmemiz mümkün değildir. Statlara sadece erkekler değil, bayanlar ve çocuklar da gitmektedir.

Statları kapatma yerine, bayanları ve rüştünü ispatlamamış çocukları kapsayan bir yaptırım gerçekleştirildi. Tutmadı. Çünkü bayanların yaptığı iltifatları kimse yapamıyor. Onlar, yapım yerine, yaptırım diyor. Çocuk bakımı da onlara uyunca ceza delinmiş oluyor.

Seyirciyi, taraftarı cezalandırmak için, seyircisiz müsabakalar oynatıldı. Futbol müsabakaları kimin için oynanıyor ki. Futbolseverler için değil mi? Sporseverlerin cezalandırmak kimsenin haddi değil. Bunun için kulüpleri muhatap alıp onları cezalandıracaksın, eğer yüreğin varsa. Onu da beceremiyorlar. Rakiplerin taraftarları gelecek ama yine de saha kapatma cezaları devam edecek gibi. Bu federasyon biraz yürekli olsa ne kadar iyi olur değil mi?

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here