Futbol Tam Bize Göre (3)

0
30

Değerli okurlarım, Futbolun iyi yönleri oldukça fazla! Ancak kötü yanları, hoş gitmeyen yönleri, bizleri mutsuz eden ve karamsarlığa sevk eden yaklaşımları da oldukça fazla! Sonuç olarak, futbol tam bize göre ama dört dörtlük olmasını beklemek de fazla iyimserlik olur diye düşünüyorum. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, takımımız galip geldiğinde her şeyi unutuyoruz. Kısaca mutlu oluyoruz.

Hiçbir şeyi sorun etmiyoruz, dünyayı bile sallamıyoruz. Borç, harç bizi futbol kadar ilgilendirmiyor. Hiç çaba göstermeden mutlu olmak ve sevinç çığlıkları atmak ağları sallayan meşin yuvarlakta saklı olmalı.

Çok yakınlarımızın cenazesinde “Ayıp olur” diye maça gidemesek bile, skorun ne olduğunu mutlaka öğrenmeye çalışırız. Bana göre, bu çok normal bir yaklaşım! Ancak densizlikler normal sayılmaz. Kimi hatırı sayılır insanlar, şehitlerimizi toprağa verdiğimiz gün, stadyum kapatarak sünnet düğününde göbek atıp halay çekiyorlardı. İşte bu, densizliğin daniskasıdır.

Millet olarak unutkan olabiliriz, millet olarak fazla hoşgörülü de olabiliriz ancak yüzsüz olamayız, olmamalıyız. Böyle bir lüksümüz yoktur. İnsanlar çoğu zaman “asaletleriyle” övünür ama asil insanları bulmak da o kadar zor ki!

Futbol tam bizim yapımıza göre ama bununla her şey hallolsa, cana minnet biliriz. Sadece futbolu sevmek, onunla yetinmek yetmez. Özellikle böyle bir ortamda, hiç yetmez. Her şeyden önce, doğru dürüst bir ‘Spor Kültürü’ne ihtiyacımız var. Sıfırdan da başlamanın hiçbir yanlışı olamaz. Sıfırdan başla ama doğru yerden ve doğrusunu yap.

Futbol tam size göre ama yetmez! Spor denilince aklıma şunlar gelmelidir. Sporda eğitim, sağlık, sporda ekonomi, siyaset. Sporda tanıtım, iletişim. Sporda turizm ve rekabet! Belli konularda spora yaklaşan uluslar başarılı olamazlar. Sağlıksız bir insan normalin çok üstünde zeki ve bilinçli olan bile inanın bir şey yazmaz. Spor yapan kişi, özellikle sağlıklı bir insandır.

Spora eğilimli çocuklara ve gençlere, sporun insanlara kazandıracağı fizik ve moral gücünün önemi anlatılırken onları ikna etmek gerekmektedir.

Bütün toplumlarda spor sevgisi ve bilinci arzu edilen seviyeye gelmedikçe, sağlık standartlarında da bir yükselme eklenemez. Müsait zamanınız olursa sağlık ocaklarına, hastanelere gidin bir bakın, hastaların yüzde sekseni genç denilecek yaşta. Genç bir nesle sahibiz diye övünüyoruz ama insanlarımızın sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi sağlıklı kılmanın türlü koşulları vardır ama bugünkü konumuzla örtüştürmek istemiyorum.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here