Futbol Aşkın Kendisidir (1)

0
38

Değerli okurlarım, deliksiz bir uyku çektiğimi düşünüyor olsam da, sabah uyandığımda sanki hiç uyumamış gibi yorgun yataktan kalkıyorum. Bu olumsuzluğun bir değil, birden fazla nedeni var… Stres, Gerginlik,  Öfke!

Çocukların uykudan uyanışlarına sık-sık tanık olmuşuzdur. Hani böyle tam uykuya dalma, yeniden uyumaya çalışma, sırtını dönüp büzülme ya da gözlerini zorla açma falan. Bir baba olarak onları izlerken yada öpmeye çalışırken onların masumca sizlere teslim olma hali. Onları üzmeyeceğiz, zaten buna gerek yok. Çocukların gördükleri rüyalar bizimkilere benzemez ki. O rüyalar bir şiddet, bir kaos değildir. Onları pembe düşlerle baş başa bırakalım ve tadını çıkarsınlar.

Çocukların bu mahmurluk hali, uyurken veya tam uyanmamışken bedenden bağımsız kalmış ruhun, tekrar o bedeni arama halidir. Çocuklar büyüdükçe gördükleri rüyanın etkisi de değişiyor. Bu zaman-zaman tahrip gücü yüksek bir gol gibi olabiliyor.

Bu söylediklerimin “TOP GARIN MI DOYURUR” diyenlerle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Ben onlara suskun zavallılar diyorum. İkisi bir araya gelse bile, yine de tek kişilik yalnızlığı yaşarlar.

Efendim, futbolu konuşurken de ve onu yazarken de saygılı olmalıyız. Futbolun kendine özgü kuralları vardır, bunun dışına çıkmak suçtur ve de ısrar etmek de bu ayak oyununu katletmek demektir. Her şeye rağmen, milyarları peşinden koşturan bu spor, bütün cazibesine rağmen ilk kez nerede oynandı, nasıl oynandı, kesin olarak bilinmiyor ve güncelliğini koruyor. Ancak, futbola yaptıkları katkılardan dolayı ve seyir zevkini en üst düzeyde tutan İngilizlerin hakkını vermek gerekiyor. Kurallar, federasyonlar, futbol oynanan zeminin tanzimi ebatları vs. o ülkenin çalışmalarıyla olmuştur.

Uğruna ihtilallerin bile ertelendiği futbol, siyah derili insanların katkısıyla zirve yapmıştır. Aynı minval üzere devam edeceğini de söyleyebiliriz. Özel ya da resmi turnuvalarda ön planda da olan ve başarıyı yakalayan zenciler. Hangi ülkede oynuyorsa oynasın, hepsi Afrika kökenli. Beyazlarda da başarılı sporcular çıksa da, siyah derili insanlar ağırlıkta.

Bu siyah derili sporcular düne kadar kendi branşlarında başarılı olmak zorundaydılar. Bugün de öyle ama dünkü kadar değil. Yine de beyazlardan hem hızlılar ve hem de kıvraklar. Bu da Allah vergisi tabi!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here