Fuat Tosyalı; “Kuvvetli  Olan mı Yoksa Akıllı Olan mı Kazanır?!..”

0
94

Geçtiğimiz Çarşamba günü MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsünde ‘Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı&Kariyer Günleri’ konulu, İŞKUR tarafından bölgemizde dokuzuncusu düzenlenen paneli izledim ve bölgemiz adına gurur duydum. Bölgemize istihdam katacak etkinliğin düzenlemesine emek sarf eden başta Hatay Valimiz Erdal Ata, Mustafa Kemal Üniversitesi ve İŞKUR Hatay Bölge Müdürlüğüne, bu makalemden takdirlerimi sunuyorum.

Sürdürülebilir ve nitelikli istihdamın geliştirilmesi bakımından işverenler ile iş gücünün bir araya geldiği istihdam fuarları bölgemizde olduğu gibi yurdumuz genelinde de önem arz etmektedir.

Çok yoğun davetlilerin katıldığı konferansın ilk gününe ilgi ve alaka beklenenden de fazla oldu. Merkez konferans salonuna sığmayan çoğu davetliler, diğer salonları tıklım-tıklım doldurarak, tele konferans ile konuşmacıları dinlediler.

Program çok iyi şekilde hazırlanmış. Dinleyicilere gereken şekilde onları sıkmadan ilmi şekilde hazırlanan ifadeler, konularında uzman kişiler tarafından sunuldu. Açılış konuşmasını yapan İŞKUR Hatay Bölge Müdürünün hemen ardından sahneye davet edilen Tosyalı Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Fuat Tosyalı, kendinden emin şekilde davetlilerin önünde konuşmasına başladı.

Onu dinlerken benimde gençliğim gözlerimin önünden aktı ve geçti. Belediye evlerinde bulunan dükkânımı ezan vakti açar ve güneş doğana kadar kendi dükkânımda gerekli düzenlemeleri yapardım. Dükkânımı açar açmaz Fuat Bey ve Fatih Bey bindikleri motosikletle gözlerimin önünden hızla geçer kaybolurlardı. Zaman hakikaten çok hızlı şekilde akıyor.

insan-kaynaklari-fuari3

Konuşması sırasında ilk günlerde verilen o mücadele heyecanı hala üstündeydi. Konuşurken sanki o günleri yaşar gibiydi. Babasının öğütleri, annesinin duaları ile şimdiki duruma geldiğini söylüyor ve hayatından verdiği örneklerle son geldiği durumu gözler önüne seriyordu. Konuşuyordu, anlatıyordu.  Anlatırken cümleler boğazında düğümleniyordu. Allah’ın verdiği cesaretle kurmuş olduğu ‘sanayi imparatorluğu’ Türkiye’mizin övünç kaynağı. Geçmişini anlatırken emaye boruda halen… Dokuz metre karelik sıcacık dükkânda halen…

Güzel bir ağabey, güzel bir baba! Onu örnek almak isteyen çok insan var. Yeni terimlerle pek arası yok. O bildiğini uyguluyor ve şimdiki duruma geliyor. Anlatırken dalıp gidiyordu. Elleri havada, beyni kim bilir nerede? Konuşmasının sonunda topluma verdiği şu mesaj asla unutulmamalı! ‘Kuvvetli olan mı? Yoksa akıllı olan mı kazanır?’ dediğinde, çoğu kişi akıllı olan kazanır düşüncesindeydi. O ise ‘Ne akıllı kazanır ne de kuvvetli olan kazanır. Kazanan kişi; bir işe organize olmuş kişidir veya kişilerdir’ şeklinde düşünüyordu ve bu sözleri, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Üç kıtada yoktan var olmak yalnızca Allah’ın bir takdiridir. Soğuk bir günde konuşulanlar bizleri yeterince ısıttı. Günümüzde, ülkemizde işsizlik oranlarının hızla artığı görünen bir gerçek! Devletimizin en yetkili kişileri bu çaresizliğimize destek olmaya çalışıyor. İŞKUR kanalıyla her türlü organizeler eksiksiz yerine getiriliyor. Tosyalı gibi kuruluşların sayıları artıkça, işsizlik oranlarımızda hızla düşüşler yaşanır. Kazancın sağlandığı bir yerde işçilerde dönen çarktan nemalanır. Devletimiz yeni sanayi kuruluşlarını desteklerken, kaybolan iş gücünü yeniden kazanma mücadelesinde!..

Ülkemiz dar bir boğazdan geçiyor. Ülkemiz üzerinde oynanan sinsi oyunlara, çalışarak ve üreterek karşılık verdiğiz zaman, yurdumuzda özlenen seviyelere geldiğimizi idrak ederiz. Ne mutlu çalışana ve kazanana…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here