Fırtına Dindi

0
398

Öyle bir deniz ki zannedersiniz hiç bir şey yok gibi… Keyifle seyir halindeyken ufak tefek çırpıntıları önemsemezsiniz. Hiç yoktan birden bire deniz aniden coşar, dalgalar teknenizin boyunu aşar. Panikler, korkarsınız ölümle yaşam arasında bir gelir bir gidersiniz. Çok tehlikeli boyutlar size asırlar kadar uzun gelir.

Deniz delirmişti. Teknede olanlar ne olduğunu bilmeden yalnızca Allah’a yakarma yalvarma davranışındaydı. Her türlü önlemler alındığı halde korkunç afet onlarla birlikteydi. Dalgalara karşı çok temkinli davranışlarda bulundukları halde esen rüzgâr onları pamuk misali bir oraya bir buraya savurup duruyordu. Derken deniz sakinleşti ve sanki biraz evvel korkunç esen fırtına olmamış gibi tekne sakince hedefine doğru yeniden seyir haline geçti.

İşte Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi tıpkı denizde esen bir fırtına benzeri gibiydi. Sakin geçen zaman, bir anda dövizlerin yükselmesiyle kendini belli etti. Halkı yoktan bir paniğe sürükleyenler, Türkiye’nin geleceğini bir anda allak bullak etmeye kalkıştılar. Seçim tarihi yaklaştıkça bu sefer ”patates-soğan” senaryolarını ortaya sürdüler. Başaramayacaklarını anladıkları anda hırsızlık gibi çok değişik ağza dahi alınmayacak derecede özellikle sosyal medya üzerinden etek altı vurdular vurdukça da vurdular.

Emniyet güçlerinin doğuda istikrar çalışmalarını görmemezlikten gelip bağırdıkça bağırdılar. MHP parçalandı dedikoduları ile yeri göğü inlettiler. Hiç yakışık olmayan karikatürleri nefretle izledik. Çok ayıp hal ve hareketleri sessizce izleyen Anadolu insanı, yapılan bu karışıklıklar karşısında, tıpkı teknedekiler gibi sessizce Allah’a yalvardılar.

Türkiye, bir tehdit ve tehlikenin can alıcı boyutlarına yeniden sürüklenmişti.. Muhalefet ne çok bağırıyordu. Onu dinlerken tüylerimin diken-diken olduğunu görebiliyordum. Recep Tayyip Erdoğan tüm yapılanlara karşı nefesinin çıktığı kadar onlara cevap vermeye çalışıyordu ama onlar yaptıkları propagandalardan çok emindiler. Erdoğan ve Bahçeli gidici hülyasına kapılmışlardı.

Bir evde kocanın karşısına çıkmış, yıllarını eve ve çocuklarına harcamış bir babayı kendi başına yalnız bırakma sarhoşluğunda bulunan “çaresizlerin çaresizlikleri” sarmıştı. Baba ne derse desin, onu gerici, kör, geleceğini göremeyen bir kişiliksizliklerle suçlayan nesil, koca çınarın karşısında zevzeklenip dururken yılların aile sadetleri de kökten çatırdıyordu.

Bazen korkuyordum. 12 Eylül’den evvel oluşan kardeşi-kardeşe babayı-oğla düşüren sağ ve sol fraksiyon çatışmaları yeniden başlar korkusundaydım. Kutsal vatanımızı göz göre-göre hallaç pamuğu gibi korkusuzca ama nefret içerisinde atmaya çalışan azınlıkların şer güçleriyle birlikte oynadıkları seviyesiz oyunların oyunlarını iğrenerek seyrediyordum. Allah’tan neyse ki o korkunç şekilde azan deniz misali her şey seçimlerin gecesinde birden bire sakinleşti. Ortalığı kasıp kavuran hedeflerinin daha ne olduğu belli olmayan muhalefetin çılgınlığı çok şükür dindi dinmesine de seçim öncesi yapılan taşkınlıkların bıraktığı atık pislikler çok kişileri halen yaralamış vaziyette. İnşallah düzelir temennisindeyim.

Vatanımız birlik ve beraberliğe her zaman muhtaç bir ülke. Bizim bizden başka dostumuz ve arkadaşımız yok. Ülkemizi gönülden sevdiğimizde aşamayacağımız yol yok. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı yemin etti, yeni bir sayfa açıldı. Yeni bir hükümet şekli başladı. Anadolu insanının sessizliği, deliren koskoca denizi bir anda süt limana çevirdi.

Milletler bir ülkenin geleceğini tayin eden en yüksek varlıklardır. Milletine sahip olan insanlar her daim ödüllendirmeyle kendilerini belli ederler. Yapılan her işte başarıyı yakalayan kişilerin pasaportları öne çıkar. ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ İşte bu atasözümüz tüm yazdıklarımı tek kelimeyle ifade ediyor.

Hükümetimize, Devletimize Allah zeval ziyan vermesin. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve ekip arkadaşlarına, ayrıca bu kutsal yolculukta kendisine eşlik eden MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli’ye en derin saygılarımı sunuyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here