Fırat; “Altın Yine Yükselme Gösterdi”

0
78

uğur fırat-piyasa1İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesinde bulundu.

Sürekli bir hareketlenme halinde olan altının yine yükselme gösterdiğini ifade eden Fırat; “Gramı 116,30 TL ile satışa  sunuldu. Altın fiyatları, zayıf çıkan tarım dışı istihdam sonrası Fed’in ABD ekonomisinin teklemekte olduğu endişesi ile faiz artırımını geciktirebileceği beklentisinin güçlenmesi sonucu kazançlarını korudu. Altın şirketlerinin hisse senetleri değer kazandı. Ons altın spot piyasada, Cuma günkü seviyesi olan ons başına 1,244.20 dolardan, Singapur saati ile 11:04’te 1,241.73 dolara geldi. Altının onsu Cuma günü yüzde 2.7 artmıştı. Altın, Fed’in Haziran ya da Temmuz toplantılarında para politikasına sıkılaştıracağına ilişkin beklentilerini zayıflatmasının ardından değer kazandı.

ABD’de tarım dışı istihdam, Çalışma Bakanlığı’nın Cuma günü açıkladığı verilere göre, Mayıs ayında 38,000 ile Eylül 2010’dan bu yana en düşük artışını gerçekleştirdi. Vadeli işlem verilerine göre, geçen ay yüzde 34’e kadar çıkan Haziran ayı faiz artırımı olasılığı yüzde 4’e indi. Fed Başkanı Janet Yellen Pazartesi günü World Affairs Council of Philadelphia’da konuşma yapacak. Doları gösteren endeks 11 Mayıs’tan bu yana en düşük şeklindedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here