Başsağlığı Mesajları… Etkinlikler Ertelendi!

0
95

büyük kaza2Hatay BŞB Ramazan Etkinliklerini İleri Bir Tarihe Erteledi

Elim Kaza Nedeniyle Başsağlığı Mesajları da Yayınlandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle düzenleyeceği Ramazan etkinliklerinin bir kısmını ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu. HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; “5 Haziran Pazar günü Osmaniye’ye yapılan okul gezisinden dönen ve içerisinde İskenderun 5 Temmuz İlkokulu öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün trafik kazası sonucunda devrilmesi sonucu 14 vatandaşımızın yaşamını yitirmesi dolayısıyla etkinliklerimizin bir kısmı ileri bir tarihe ertelenmiştir” denildi

HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamında, yaşanan elim kazada yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni edilirken; İftar programlarında herhangi bir değişiklik olmadığı, iftar sonrası etkinliklerin ise daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelendiği bildirildi.

Kaza sonrası, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları da başsağlığı mesajları yayınladı. Mesajlar aynen şöyle;

“Osmaniye’deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı’na geziye giden öğrencilerin içinde bulunduğu otobüsün dönüş yolunda Cevdediye Kasabası yakınlarında kaza yaptığı haberini aldığımız andan itibaren gelişmeleri üzüntü içerisinde takip etmekteyiz. Ne yazık ki ölüm haberleri ardı ardına geldi. Kaza sonucunda 6’sı öğrenci 14 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda öğrenci kardeşimizin de yaralandığını acı içinde öğrendik. Yaşanan elim kaza sonucunda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, ailelerine sabrı cemil niyaz ederken, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

“İskenderun İlçesi 5 Temmuz İlkokulu velilerinin organize ettiği günübirlik Osmaniye İli Aslantaş Milli Parkı gezisi sırasında öğrenci ve velileri taşıyan midibüs, 5 Haziran 2016 Pazar günü saat 19.16 sıralarında yaşanan trafik kazası neticesinde Osmaniye İli Cevdediye Beldesi’nde bulunan DSİ Sulama Kanalı’na devrilmiştir. Elim kazada midibüste bulunan yolculardan 5’i öğrenci, 1’i öğretmen, 6’sı veli, araç şoförü ve 1 bebek olmak üzere 14 canımız hayatını kaybetmiştir. Bu elim kazadan dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. Kazada Hayatını kaybeden canlarımızın ailelerinin acısını yürekten paylaşıyor; böylesine acı olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Kazada hayatını kaybeden canlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı kardeşlerimize acil şifalar dilerim.”

Mithat NEHİR

Samandağ Belediye Başkanı

“İlçemiz 5 Temmuz İlkokulu Öğrenci, Öğretmen ve velileri Pazar günü yaptıkları Osmaniye gezisinden dönerken geçirdikleri trafik kazası sonucu 14 canımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm Eğitim camiasının ve İskenderun Halkının başı sağ olsun.”

Mustafa ÜNSAL

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here