Fırat; “Altın ‘Fed’ Beklentisi ile Gevşedi”

0
76

uğur fırat-piyasa10İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesinde bulundu. Altın’ın, Fed’in faiz artırımına gideceği beklentilerinin Yunanistan krizine ağır basmasının ardından gevşek bir seyir izlediğini kaydeden Fırat; “Altın, yatırımcıların ağırlıklarını, Yunanistan’ın Euro’dan çıkabileceği endişeleri yerine, Fed’in olası faiz artırımı zamanlamasına çevirmelerinin ardından değer kaybetti.

Altın bu yıl, Fed’in borçlanma maliyetlerini artıracağı spekülasyonunun, Euro Bölgesi’nin dağılabileceği ve Çin hisse senetlerine gelen satış dalgasının küresel piyasaları olumsuz etkileyebileceği endişelerine ağır basması ile birlikte, yüzde 1.9 düştü.

Fed Başkanı Janet Yellen, Cuma günkü konuşmasında, bu yıl faiz artırımına gidilebileceği görüşünü tekrarladı. Yellen bu hafta Kongre’de yarıyıl konuşmasını yapacak. Hafta sonu, Yunanistan’a, reformları onaylaması ve buna bağlı olarak, ülkenin euro’da kalma şansını artırabilmesi için üç gün süre verildi” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here