Finale Kalan Melekler, Hatay’ın Gururu Oldu

0
201

bayan basketbol (44)Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off Yarı Final dördüncü maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımını 78-85 mağlup ederek ilimize büyük bir guru yaşattı.

İki takımın 4’ncü maçı Cumartesi günü Mersin Edip Buran Spor Salonu’nda oynandı. Mücadelenin ilk çeyreğini 18-20 önde kapatan Hatay’ın Melekleri ikinci çeyrekte rakip sahada olmanın verdiği dezavantaj ve seyirci baskısıyla ilk yarıyı 35-33 geride kapadı. İkinci devreye fırtına gibi başlayan temsilcimiz üst üste kazandığı sayılarla rakibini seyircisi önünde dezavantajlı duruma düşürdü.

Son çeyrek öncesinde kazandığı 9-15’lik sayı avantajı ile üçüncü çeyreği 44-48 tamamlayan Melekler, dördüncü çeyreğe avantajlı başladı. Son çeyrekte seyirci desteğini arkasına alarak başarılı bir oyun çıkaran Mersin ekibi, maçın bitimine doğru 57-62 önde olan temsilcimize karşı 5 sayı alarak durumu 62-62’lik eşitliğe taşıdı ve maç uzatmalara gitti. Uzatmaların ilk bölümünde dengeli bir oyun ortaya koyan iki takım birbirlerine yine üstünlük sağlayamadı: 67-67.

bayan basketbol (45)

İkinci uzatma periyodunda finale kalmaya kararlı olan Hataylı Melekler, etkili bir oyun ortaya koyarak Syntsına’nın müthiş iki üçlük sayısıyla rakibini 78-85 yenerek adını finale yazdırdı.

Maçı kazanarak finale uzanan Hatay BŞB’de Courtney Paris 17 sayı, 17 ribaundla double double rakamlarına ulaşırken, Bahar Öztürk de 24 sayı, 6 ribaund, 8 asistle oynadı. Bu mücadelede ayrıca Anna Vajda 11 sayı, 10 ribaund, 3 asistle maçı tamamladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ise Angel McCoughtry 24 sayı, 4 ribaund, 6 asist, Nilay Kartaltepe 12 sayı, 6 ribaund, 7 asist ve Anna Kay Henry de 23 sayı, 13 ribaund, 2 asistle mücadeleyi noktaladı.

Melekler, Finalde Fenerbahçe ile Karşılaşacak

KBL Play- Off Yarı Final maçları serisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni eleyerek büyük bir başarıya imza atan Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, finali ise Abdullah Gül Üniversitesi’ni eleyerek finale kalan Fenerbahçe Spor Kulübü ile oynayacak.

Sezon boyunca istikrarını hiç bozmadan yoluna devam eden Hatay’ın Melekleri, mütevazı kadrosuyla devlerin arasından sıyrılarak hem oynadığı oyunla hem de sahaya yansıttığı kazanma hırsıyla basketbol severlerin gönlünde taht kurdu.

bayan basketbol (46)

Final Serisinin İlk 2 Maçı İstanbul’da Oynanacak

Üç maçı kazanan tarafın sezonu şampiyon olarak tamamlayacağı bilyoner.com KBL Final serisi, 3 Mayıs Salı günü (bugün) başlayacak. Serinin ilk maçı 19.15’te Fenerbahçe Metro Enerji Arena’da oynanacak. İki takım, İstanbul’da serinin ikinci maçında 5 Mayıs Perşembe günü 18.15’te bir kez daha Fenerbahçe Metro Enerji Arena’da karşı karşıya gelecek. İki karşılaşma da TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here