Feyezan Kanalı Tam Yapılmalı…

0
376

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi Birlikteliği Şart!

İskenderun’un tam ortasından geçen ve zamanın hükümeti tarafından  dağdan gelen sel sularının İskenderun’u etkisi altına almaması için düşünülen ve yapımı gerçekleştirilen ”Feyezan Kanalı” son seçimlerde Belediye Başkanlığını kazanan Seyfi Dingil ve Hatay Ak Parti Milletvekili Orhan Karasayar’ın şahsi girişimleriyle tümüyle ele alındı. Bölgemizin kanayan yarası Feyezan Kanalı, Ak Parti hükümeti tarafından 2016 yılında ihaleye çıkartılarak, yapımı; bölgemiz yapımcı şirketi olan Gökten İnşaat şirketine yeni projesiyle birlikte verilmiştir. Ve kısa sürede Feyezan Kanalının çalışmaları başlamış, yeni şekliyle yapımı hala devam etmektedir.

Feyezan kanalının üzerinde mevcut olan köprülerin, olduğu gibi kaldığı ve yeni köprü projelerinin olmadığı kanaatindeyim. İskenderun için önem arz eden yeni köprüler yapılmadığı takdirde ilerde ulaşım konusunda şehir olarak çok zorlanacağı vatandaşlar tarafından ısrarla ifade edilmektedir. Bu konuda yüklenici firma tarafından sağlıklı bilgiler açıklanmadığını söyleyen çevre mahalle sakinlerinin sıkıntı ve dertleri bayağı büyüktür.

& & & & &

“…Feyezan Kanalının yeniden yapılmasını gururla izlerken, kanal üzerinde yeni ulaşıma açılacak çevre yollarının bağlantısını sağlayacak köprülerle ilgili kamuoyumuza bilgi verilmemektedir. İnşaatı alan şirket kendi elinde mevcut projeye göre görevini yerine getirmeye çalışmaktadır.

Özellikle Mithat Paşa Caddesinin devamının Feyezan Kanalında son bulmakta olduğunu görmekteyiz. İleride 49 Evler mıntıkasında değerlenecek olan arazide yapımı düşünülen AVM ve benzeri sosyal tesislere gidiş ve dönüş bayağı zorlaşacak.

Ayrıca İkem Kolejinin arkasından açılan yeni Arsuz İmar yolunun bağlantısı, Meydan Mahallesi içerisinde bulunan  yüzme havuzun önünden, Bin Evler Mahallesi mıntıkasına direk sahile bağlantı yapacak köprü çalışmaları da şimdilik gözükmüyor. Bu konuda ilgililerden de gerekli sağlıklı bilgiler alamıyoruz.

feyezan kanalı1

Köprü projeleri, Feyezan Kanalı bittiğinde gündeme gelirse şayet; bu mahallerde oturan bizler ve çevre sakinlerimiz yeni bir tadilatın çok maliyetli olacağı gerçeğinin bilinci içerisindeyiz…”

Cumhuriyet, Barbaros, Meydan, Bin Evler ve 49 Evler Mahalle sakinlerinin serzenişleri böyle…

& & & & &

Bu konuda görüş aldığım, imar konusunda uzman kişilerin ifadeleri de genelde vatandaşlarla aynı çizgide. Geçmişte yapılan imar planlarında mevcut olmayan köprülerin oluşumları, taslakta olsa projelere işlenmiş ama ne yazık ki bu projeler göz ardı edilmemiştir. İlgililerin gözünden kaçan bu durumlar gösteriyor ki kendi yağımızla kendimiz kavrulacağız. Şu an hangi belediyenin hangi işi yaptığını tam olarak bilmiyorum. Başvurduğum çoğu kişiler, bu yapımların Hatay Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu söylüyor. Sebebini sorduğumda ise şehir düzenlemesinde yapılan yeni yol çalışmaları ve bu yol üzerinde gerekli geçit ve köprü yapımlarının Hatay Büyükşehir Belediyesinin görev kapsamında olduğu dillendiriliyor.

Diğer yandan, bazı konu uzmanları ise şu şekilde görüş bildiriyorlar;

“…Yeni projelerle yapımı gerçekleştirilen Feyezan Kanalının yapımında ilerisi için düşünülen geçit ve köprülerin mevcut projelerde olması gerekirdi. Yalnızca kanalın yapımı için uğraş verildiğinde ilerde oluşacak sorunlar mevcut belediyeyi zora soktuğu gibi gün geçtikçe artan araç trafiğinin rahat bir ortamda gidiş ve gelişini sağlayacak olan bu köprüler yapılmadığı takdirde insanlarımızı zora sokacak.

Özellikle yaz mevsimi geldiğinde İkem Koleji önünde binlerce araç kuyruğu olacak ve trafik yoğun olacak. Mithat Paşa Caddesinin sonunda bulunan Perşembe Pazarının açıldığı günlerde ise PTT önünde ve pazar civarında trafik tam manasıyla Arap saçına dönüyor. Allah korusun olası bir afet durumunda, ne ambulans ne itfaiye ne de güvenlik güçlerinin araçları buradan giriş-çıkış yapacak her hangi bir yön bulamayacak.

Yapılan her işin, bölgemizin hayrına olduğu belli. Çok uzun seneler bekledik şu Feyezan Kanalı sorununun çözülmesini! Feyezan Kanalı yapılıyor ama yapılırken de ilerisi düşünülerek yapılmalı…”

Feyezan Kanalı yapımını devamlı gündemde tutan basın mensuplarımıza ve projede yer alan yüklenici firma ile konuyu Ankara’ya taşıyarak bizleri sivrisinek belasından kurtaran Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkürler…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here