Fener Caddesi’nde Yağmur Birikintisi Önleniyor

1
183

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), yağmursuyu deşarjını sağlamak adına su göletleri oluşan bölgelerde tarama yaparak kalıcı çözümler geliştirildiğini duyurdu.

Yağmur ve kanalizasyon hatlarından oluşan altyapı da tıkanıklık meydana gelmemesi amacıyla çalışmalarını sürdüren ve yağmursuyu hattı bulunmayan bölgeleri tespit ederek yeni hat döşeme projelerini hayata geçiren Genel Müdürlük, yağmur yağışlarının artması ile deşarjı sağlamak amacıyla yağmursuyu ızgarası yerleştirilme çalışmalarının sürdürüldüğünü açıkladı.

İskenderun Pirireis Mahallesi’nde vatandaşlardan ve bölge esnafından tarafından gelen talepler doğrultusunda harekete geçen HATSU ekipleri, İsmet İnönü (Fener) Caddesi üzerinde bulunan bölgeye toplamda 110 metre uzunluğunda yağmursuyu ızgarasının döşeme çalışmalarını başlattı.

Yağmur sonrası su birikintisi oluşturarak işleyişin aksamasına neden olan bölgelerde başlattığı çalışma ile bölge esnafının takdirini kazanan HATSU, gelen şikayet ve taleplerin hizmete çevrilmesi noktasında vatandaşların memnuniyetine önem verildiğine dikkat çekti.

1 YORUM

  1. Çok gerekli bir çalışma. Umarım daimi kalıcı bir çözüm bulunur! Umarım diyorum çünkü bizde henüz uzun süreli ve kalıcı bir çözüm üretme mantığı yok! Yol yaparız ve hemen eşer delik deşik yaparız, kaldırım yaparız, kenarları bir yıl geçmeden çöker dağılır. Sanki kaldırımı yapanlara bilinçli olarak, “kardeşim bu kaldırım en fazla 3 yıl dayanacak gibi yapın, sakın sağlam yapmayın” dercesine. Ben kaldırımdan anlamam ama bu konuda cahil kafamla, kaldırımın dayanıklı olması ve çökmemesi için kenarına kalın ve sağlam beton taşları konulması gerektiğini bilirim. Hollanda’da yaşıyorum ve İskenderun’a her gelişimde şehirde bir çok eksikliği ve yanlış yapılanmayı görüyorum! Kanal şahane olacak, kayıkla gezilebilecek denildi lakin sonuç: büyük bir hüsran! Kayıkları görmeyelim olsa gerek kenarına kalın bir duvar örüldü! Yeşillendirme, ağaçlandırma hiç akıllarına gelmemiş galiba. Şehirde park ve yeşil alan hiç yok denilecek kadar az. Her taraf beton! Şehir yapılandırmasında görevli olanlar kesinlikle bir kaç gelişmiş ülke görüp bu konuda fikir almaları gerekir. Yayalar hiç düşünülmüyor, stressiz karşıya geçemiyorsunuz, yayalar için bir çok trafik lambası çalışmıyor. Yayalar için zebra geçişleri yapılmış ama riayet eden yok. Durmak bile yasak levhası olan yerlere arabalar çift sıra park etmiş! Yağmur yağınca çoğu yerlerde su birikintisi oluyor. Kısacası düzen diye bir şey yok! İskenderun haklı memnun mu? Hayır değil. Sokaklarda korna sesleri eksik olmuyorsa demek ki orada düzen ve huzur yok! Yaşadığım büyük şehirde bir kaç yıldır hiç korna sesi duymadım! 36 yıldır yaşadığım bu ülkede arızadan dolayı 1 defa elektrikler kesildi ve elektrik şirketi zarar görenlere tazminat ödedi. Nasıl telefon kabloları yer altına girdi ise elektrik kabloları da yer altına girmeli ve elektrik direkleri geçmişte kalmalı! İlerleme yok mu? Tabi ki var ama sağlam yapılmadığı için bir çok şey kısa dayanıyor ve gereksiz sarfiyat oluyor! Kanal güzel bir proje olabilirdi! Kanal boyu yürüyüş koridoru, yeşillendirme ve bisiklet yolu yapılabilirdi! Umarım ilerideki nesiller bunu görür ve korna sesleri mazide kalır! Herkese stressiz huzurlu bir yaşam, Hatsu’ya da başarılar dilerim!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here