Fedakârlık Yapma Sırası Şimdi İsdemir’de!

0
79

hak-iş destek1‘Bizler İsdemir’in Rakibi Değil Sahibiyiz!’ diyen Hak-İş Genel Başkanı Arslan’dan Çelik İşçisine Destek ve Moral Verdi:

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Sekreter Osman Yıldız grevdeki İsdemir ve MMK işçisiyle buluştu. İlk ziyareti İsdemir’e yapan Mahmut Arslan, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ile birlikte alana girdiğinde alkış ve coşkuyla karşılandı. Ziyaret esnasında konuşan Genel Başkan Gül; “Bu grev kararını Hak-İş Konfederasyonu ile birlikte aldık. Arkamızda Hak-İş var diye bize grevimizin başarılı olacağını söylediler” diyerek sözü Arslan’a bıraktı.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’da; “Mücadeleniz, birlikteliğiniz, dayanışmanız ve muhabbetiniz için sizi kutluyorum. Hak-İş Konfederasyonu ve 16 sendikası bu grevin arkasında ve sizlerin yanındadır. 2013 yılında bazı büyük grevler olmuş ancak ne yazık ki başarısız olmuştur. Bu nedenle sizlerin başarılı olmanız gerekir. Bizler bu bacaların rakibi değiliz. İsdemir’in ve onun yöneticilerinin rakibi ve hasmı değiliz. Buranın sahibiyiz. Zor günlerde sizler fedakârlık yaptınız, fedakârlık yapma sırası şimdi İsdemir’de ve İsdemir’i yönetenlerdedir.  Hak arama mücadeleniz OYAK yönetimi tarafından doğru analiz edilmeli” diye konuştu. Kendilerine destek olan herkese teşekkür de eden Arslan, işverene de çağrıda bulunarak, grev kırıcılığı yapmak yerine bu grevin bitmesi için çaba sarf etmeleri gerektiğine işaret etti.

hak-iş destek2

MMK İşçilerini de Ziyaret Etti

Genel Başkan Arslan daha sonra MMK A.Ş. önündeki grev çadırına geldi, buradaki işçilere de destek verdi. Alkışlar arasında konuşan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı  Mahmut Arslan; “MMK emekçileri, greviniz mücadeleniz hayırlı olsun. MMK ve İsdemir grevinin anlamı ve manası farklıdır. Bizim amacımız MMK’yı zarar ettirmek ya da kapattırmak değildir. Bizim amacımız var olan kilitleri ve engelleri aşmaktır. İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz. Buradan Rusya’ya da bir mesaj gönderiyorum. MMK’nın güçlenmesini ve başarılı olmasını istiyoruz. Bu mesajımızı alırlarsa coşkuyla başlattığımız grevi yine coşkuyla bitiririz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here