Erzin, Kurtuluş Bayramını Coşkuyla Kutladı

0
93

erzin kurtuluş1Erzin ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. 8 Ocak Kurtuluş Bayramı Cumhuriyet Meydanında törenle kutlandı. İlk tören saygı duruşu, İstiklal marşı ve çelenk sunma ile başladı.

Cumhuriyet meydanındaki Erzin kaymakamlığına vekalet eden Recep Soytürk, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ardıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sağıroğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Fatih Yavuz, siyasi parti ilçe başkanları, belediye başkan adayları, daire müdürleri, öğrenciler ve kalabalık vatandaş topluluğu iştirak ettiler.

Törende Erzin Halk eğitim merkezi halk oyunları ekibi çeşitli yöreden folklor oynadılar. Erzin Belediye Başkanı Şimşek günün anlamını belirten bir konuşma yaparak; “Milletimizin bağımsızlığına olan tutkusu, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 92 yıl önce 8 Ocak tarihinde Erzin’imizde tezahür etmiş, kahramanlarıyla tarih içerisindeki görevini fazlasıyla yerine getirmiş ve milletimizin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini tüm Dünyaya kanıtlamıştır. Bu günler istiklalimizin, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin korunması ve ilerlemesi yolunda atılan yeni bir adımdır. Geleceğe yön verirken, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız.

Bu önemli değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak adına yaşamak ve yaşatmak ortak sorumluluğumuzdur. Kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper etmiş başta önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anar, Allah’tan aziz milletimize bir daha o karanlık günleri yaşatmamasını diler, tüm hemşerilerimin kurtuluş bayramını kutlarım” dedi.

Futsal Hatay il şampiyonu Şehit Uğur Ekiz Endüstri meslek lisesi futbol takımı oyuncularına şampiyonluk madalyaları verildi. Ayrıca ilköğretim okulları halı saha turnuvasın da şampiyon olan okul takımlarına şampiyonluk kupaları verildi. Tören resmigeçit ile sona erdi. (Haber: Adil COŞKUNER-Erzin)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here