Ertem; “Bu İşin Sonu Çok Hayır’lı Olacak”

0
135

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; “Bu İşin Sonu Çok Hayır’lı Olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, referandum çalışmaları kapsamında Reyhanlı’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Ruşen Bağatur ve İlçe Yönetimi, İlçe Gençlik Kollarının da katılımıyla Reyhanlı’nın Esentepe, Yeşilova, Kuletepe, Bükülmez, Değirmenkarşı mahallelerinde halkla bir araya gelen CHP’li Vekil Ertem, Reyhanlı Ziraat Odası, Hatay Büyükşehir Belediyesi Reyhanlı Mezarlıklar Müdürlüğü ve Reyhanlı İtfaiye İstasyon Amirliğine de birer ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretlerde vatandaşları referandum ile ilgili bilgilendiren Ertem; “Ülkemizin ve halkımızın geleceği için var gücümüzle Hayır’lı olması için çalışıyoruz. Kendimize güveniyoruz bu işin sonu çok Hayır’lı olacak” dedi.

Zor şartlar altında siyaset yaptıklarını ifade eden Vekil Ertem; “Zor şartlar altında, insanların tehdit edildiği bir ortamda katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Zor şartlarda siyaset yapıyoruz. Bundan 7-8 yıl önce doktor arkadaşlarla beraber Halep’e gittik. Sohbet ederken Suriye yönetimini ve Esad’ı sorduk, susun dediler. Esad ile ilgili olumlu ya da olumsuz konuşamayız, içeri atarlar dediler. Şimdi bizim geldiğimiz nokta da bu. Sohbet ederken vatandaşlarımızla, korkularını görüyoruz. Korkuyorlar. Aldığı üç kuruş maaş kesilir mi, kamu kurumunda çalışan yakını işten çıkarılır mı korkusuyla konuşamıyor. İnsanlar gerçek düşünce ve fikirlerini paylaşamıyorlar” diye konuştu.

16 Nisan’da verilecek kararın çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Ertem; “Bu bir siyasi seçim değil, kişilerin seçimi de değil. Evet de hayır da çıksa cumhurbaşkanı ve başbakan görevine devam edecek. Vereceğimiz karar dedelerimizin, ecdadlarımızın Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nda kanlarıyla, canlarıyla kurdukları bu cumhuriyetle yaşamaya devam edeceğiz ya da biz cumhuriyetle yaşamak istemiyoruz tek adam gelsin bizi yönetsin diyeceğiz. Türkçesi bu.

Tek adam rejimi nedir? Libya’da vardı, Irak’ta vardı, Suriye’de vardı… Tek adamla yönetilen ülkeler maalesef batmaya ve bölünmeye mahkum hale gelmişlerdir. Demokrasiyle ve Cumhuriyetle yönetilen hiçbir ülke dağılmamış, batmamış daha da güçlü hale gelmiştir.

Milyonlarca Suriyeli neden buraya geldi? Neden Arabistan’a Kuveyt’e gitmedi? Orda tek adam rejimi var korkuyorlar. Burada demokrasi var. Hatta buradaki Suriyelilerin çoğu Avrupa’ya gitmek istiyor çünkü orada daha ileri demokrasi var” dedi.

Anayasa maddelerinden de söz eden CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; “Yetkiyi verdiğimiz insan, istediği kanunu çıkarabilecek. Tüm kurumların başında olacak. Tüm yargı tek bir kişiden sorumlu olacak. 800 trilyonluk Türkiye bütçesi tek adamın iki dudağı arasında olacak. 16. madde var bizim için çok tehlikeli. Başkan istediği bölgeye özerklik verebilecek bu madde sayesinde. Şimdi cumhurbaşkanımız belki bunu yapmaz ama ya daha sonra gelecek kişi? Başkan olacak kişi art niyetli olursa ülkemizin bölünmesinin yolu açılır.

Ortak akıl tek akıldan her zaman daha üstündür. Bizler, Hayır denmesi gerektiğini sizlerle paylaşıyoruz, size anlatıyoruz nedenleri. Ama evet diyen arkadaşlar ‘evet’in sebeplerini anlatamıyor. Hayır diyenleri terörist ilan etmeye çalışarak politika yürütüyorlar” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here