Ertem; “Analarımızın Gözyaşını Dindirmek En Önemli Amacımızdır”

0
99

Milletvekili Dr. Birol Ertem; “Analarımızın Gözyaşını Dindirmek En Önemli Amacımızdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, Anneler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Annelerin, sabrın, fedakarlığın, affediciliğin, karşılık beklemeden vermenin ve emeğin sembolü olduğunu vurgulayan Milletvekili Ertem; “Hayata gözümüzü açtığımız andan itibaren; sevgi dolu sıcaklığı, eşsiz merhameti ve şefkatiyle karşılaştığımız annelerin, bu anlamlı günde bir kez daha hatırlanılması ve toplumumuzdaki vazgeçilmez önemi üzerine düşünülmesi gerekmektedir. Sabrın, fedakarlığın, affediciliğin, karşılık beklemeden vermenin ve emeğin sembolü olan annelerin gelecek nesillerin hazırlayıcısı olduklarından; bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok payı olan aile ve toplum hayatının temel direği olduklarından hayatımızda çok önemli bir yeri bulunmaktır” dedi.

Anaların gözyaşlarını dindirmenin en önemli amaçları olduğunu kaydeden Ertem; “Çocuklarımızın yetişme çağında aldığı eğitimin; olgunluk çağındaki davranış ve tutumlarını yakından etkilediği göz önüne alındığında, annelerimizin manevi sorumluluklarının büyüklüğü daha iyi anlaşılacaktır. Dileğimiz her günün Anneler Günü değerinde olmasıdır. Ne yazık ki Mevcut iktidarın yanlış politikaları yüzünden süregelen ve gün geçtikçe artan terörden dolayı anneler evlatlarını vatan uğruna şehit vererek büyük acılar yaşamaktadırlar. Evlat acısı yaşamak bir anne için en büyük acıdır. Hemen her gün evlere şehit ateşi düşmekte, vatan borcu için uğurladıkları evlatlarının acısıyla anaların yürekleri dağlanmaktadır. Anaların gözyaşını dindirmek en önemli amacımızdır. Hiçbir anne gencecik çocuğunu teröre kurban vermesin, hiçbir çocuk annesinin kucağında açlıktan ölmesin, hiçbir çocuk kaynağı bilinmeyen yurtlarda tacize ve tecavüze uğramasın diye annelerimizin huzur, refah ve mutluluğunu sağlamak Cumhuriyet Halk Partisi olarak görevimizdir.

Bu çok önemli ve anlamlı günde, dünyanın en yüce ve kutsal sorumluluğunu tabiatındaki sevgi, şefkat ve merhamet duyguları ile yerine getiren tüm annelerimizin ve yüreğinde evlat acısı taşıyan tüm şehit annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, hepsini saygı, minnet ve şükranla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here