Erasmus Personel Değişimi Programı

0
132

mkü-erasmusProgramla yurtdışına gönderilecek MKÜ akademik ve idari personeli için 6-9 Eylül tarihlerinde bilgilendirme semineri yapıldı…

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’nde 2013–2014 döneminde Erasmus Programı ile yurtdışına gönderilecek akademik ve idari personel için 6-9 Eylül tarihlerinde bilgilendirme semineri yapıldı.

Seminerde MKÜ Rektörlüğü Dış İlişkiler Birimi ve Erasmus Program Koordinatörlüğü görevlileri tarafından personele gitmeden önce, yurtdışındayken ve döndükten sonra yapılacak işlemlerle ilgili bilgiler verildi. Programda, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü olarak Erasmus programına büyük önem verildiği, gönderilen öğrenci ve personel sayısını arttırmak için büyük çaba sarf edildiği, son yıllarda gönderilen öğrenci ve personel sayısının bu çabalar neticesinde artış gösterdiği ifade edildi.

2013-2014 akademik dönemde öğrenim ve staj amacıyla yaklaşık 190 öğrenci ile ders verme ve eğitim alma konusunda toplam 50 personelin gönderileceği belirtildi. Sunumlarda, Erasmus programı ile Avrupa’dan gelen öğrenci ve personel sayısında da artış olduğu belirtilerek 2012-2013 akademik yılında Avrupa’nın değişik ülkelerinden 19 öğrenci ve 15 personelin Mustafa Kemal Üniversitesi’ne gelerek akademik çalışmalarda bulunduğu dile getirildi.

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Erasmus Programı çerçevesinde 2013-2014 akademik döneminde ders verme faaliyetinde 35, eğitim alma faaliyetinde 15 olmak üzere değişik fakültelerden toplam 50 personelin Avrupa üniversitelerine gönderilmesi planlanıyor. Programdan yararlanacak personel 1 hafta süre ile Avrupa Üniversitelerinde ve işletmelerinde ders verme veya eğitim alma faaliyetinde bulunacak, ayrıca ortak araştırma alanında işbirliği yapma imkanı bulacaktır.

2014-2015 Erasmus Programı personel değişimi başvuruları ise birinci dönem sonu ve ikinci dönem başında alınacağı belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here