Hatay Boks Ajanlığına Nuri Erdener Atandı

0
195

nuri erdener1İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde dün bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye Boks Federasyonu Hatay Boks İl temsilciliği asli görevine getirildiğini duyuran Nuri Erdener, boks spor dalında yeni sporcuların yetişmesi ve ayrıca okullarımızda eskisi gibi boks sporunun gelişmesi için gerekli gayretlerin gösterileceğini belirtti. Alaattin Özbülbül, Abdurrahman Çokbelli, Ahmet Suphi Erdener, İhsan Akpınar, Adnan Horoz ve Hilmi Soylu destek toplantısında Nuri Erdener ile bölgemizde boksu yeniden inşa edeceklerini açıkladılar.

Hatay ve İskenderun Boks camiasında yakinen tanınan ve uzun yıllar ilimiz boks sporuna hizmet eden Nuri Erdener, Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığının teklifi, Spor Genel Müdürlüğünün 27.05.2013 Tarih ve 680 sayılı onayı ile Türkiye Boks Federasyonu Hatay Boks İl temsilciliği asli görevine başladı. Konu ile ilgili cemiyette bir basın toplantısı düzenleyen Erdener; “Hatay ili genelinde bir zamanlar; boks sporu en gözde spor dallarının başlarında yer aldığı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Hatay boksu için gerekli tüm çalışmalar hızla yerine getirilecek ve ilimizde boksun eski parlak günlerine yeniden kavuşma gayreti içinde olacağız.

Hatay ilinde mevcut uluslar arası ve milli boks hakemlerinin gözetiminde boks sporu yeniden canlanacaktır. Ekim 2013 tarihlerinde Türkiye Boks Federasyonu başkanlığı tarafından ilimizde Boks Antrenörlük kursları açılacak. Bu kurslara ilimizde şimdiye kadar Boks sporu ile uğraşmış eski sporcularımız iştirak ederek, sertifikalı antrenörlük belgeleri almaya hak kazanacaklardır.

Bayanlar, büyükler, gençler ve minikler kategorisinde yeni sporcuların yetişmesi ayrıca, okullarımızda eskisi gibi boks sporunun gelişmesi için gerekli gayret gösterilecek. Faaliyet çizelgemizi Türkiye Boks Federasyonumuzun ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün istekleri doğrultusunda yapılanmalarına özellikle gayret gösterilecektir” dedi. Erdener, bölgede bine yakın boks sporcusunun yetiştirilmesinin hedeflendiği de vurgulandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here