Epifanya Bayramı, İskenderun’da Özel Bir Ayinle Kutlandı

0
406

epifanya bayramı1İsa’nın doğumundan 12 gün sonra kutlanan Epifanya’da, doğudan gelen üç müneccimin, bebek İsa’yı ziyaret etmesi anılır. Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan Müjdeleme Latin Katolik Kilisesinde de “Epifanya Bayramı” özel bir ayinle kutlandı.

Bu özel gün için İskenderun Katolik Kilisesinde düzenlenen ayini Kilise Pederlerinden Julius Ohanele ile Lucian Abalintoiei yönetti.

Ayin sırasında verdiği vaazda, Epifanya’nın ne demek olduğunu ve neden Noel’den 12 gün sonra kutlandığını anlatan Peder Julius Ohanele; “Epifanya, İsa’nın Tanrı’nın oğlu olarak dünyaya açıklanmasıdır, en büyük rahip olarak ve en yüksek kral olarak. Doğunun üç kralı bunun için onu ziyaret ettiler. Ona tapındılar, saygı gösterdiler ve hediyelerini sundular. Bu hediyeler 3 tane idi; altın, buhur ve mür.

Bu hediyelerin anlamlarını da şöyle açıklayabiliriz. Altın; İsa gerçekten kraldır. Buhur; O’nun doğumu ilahidir. Mür; İsa işi bittikten sonra ölecektir. İsa’nın doğumu gerçekten ilahidir çünkü Tanrı’nın sayesinde olmuştur. O bizim kralımızdır, çünkü bizim için dünyaya geldi ve bizim için öldü” şeklinde konuştu.

Müjdeleme Latin Katolik Kilisesinde gerçekleştirilen ayinde ayrıca tüm hastalar için de dualar edildi ve Tanrı’ya yakarmalar gerçekleştirildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here