Başkan Nehir Ras El Seni ve Kıddes Bayramını Kutladı

0
325

samandag-bld-baskani3Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Gelenekse Ras el seni ve Kıddes bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Nehir mesajında; “Yaşadığımız coğrafya’da yeni yıla girerken farklı aidiyetlerin yeni yıl ve bayram coşkusunu yaşıyoruz. Ras el seni ve Kıddes yeni yılın 14 Ocak ve 19 Ocak günlerinde sabah saatlerinde yaşlı, genç, çocuk birbirimizle bayramlaştığımız, geçmişten günümüze yaşattığımız değerlerimiz, özümüz geleneklerimizdir. Arap Alevilerinin yüzyıllardır kutladığı, manevi duyguların yoğunlaştığı,  küslüklerin unutulduğu, yeni umutların yeşerdiği müstesna günlerdir.

Bu geleneklerin kuşaktan kuşağa aktarılarak bu günlere gelmesi, her yıl aynı coşkuyla kutlanması toplumsal barış, kardeşlik açısından, kültürel değerlerimizin yaşatılması açısından önemlidir. Bu coğrafyanın en büyük zenginliği olan birlikte yaşama kültürünün, barışın, kardeşliğin kökleşmesi, gelenek, göreneklerimizin yaşatılmasından, gelecek kuşaklara aktarılmasından geçmektedir.  

Farklı aidiyetlerin birlik ve beraberlik içinde yaşadığı Samandağ’da Arap Alevi vatandaşlarımızın 14 Ocak Geleneksel Yeni Yıl (Ras el seni), 19 Ocak Kıddes Bayramını kutluyorum. Kuşaktan kuşağa aktarılarak bu güne taşıdığımız bayramların geleceğe taşınması dileğiyle” ifadelerine yer verdi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here