‘En Çok Kitap Okuyan’ Öğrenci Bahçeşehir’den

0
290

bahçeşehir koleji17İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi’nin ‘En Çok Kitap Okuyan’ kişi ödülünü, İskenderun Bahçeşehir Koleji 2/B sınıfı öğrencisi Arda Solmaz aldı.

İlçe Halk Kütüphanesi’nin otomasyon sistemi üzerinden yıl boyunca takip ettiği okuyucular arasından 2. sınıf öğrencisi Arda Solmaz, 990 kitap ile birinciliği elde etti. Öğrencinin, babası Hüseyin Solmaz’la birlikte her hafta en az 9 kitap aldığını belirten kütüphane yetkilileri Arda Solmaz ve sınıf arkadaşlarını, düzenledikleri bir etkinlikle misafir ettiler.

Önce öğrencilerle kitaplar ve okuma hakkında sohbet edildi. Bu sırada 2. sınıf öğrencilerinin gerek sordukları sorular gerekse kütüphane görevlilerinin sorularına verdikleri cevaplar, aldıkları eğitimin hakkını verir nitelikteydi. Ezberlemeden öğrenen, anlayan ve bildiklerini değerlendiren, nasıl daha iyi öğrenebileceğini bilen, dünyayı takip eden ‘Dünya Vatandaşları’nın yetiştirildiği Bahçeşehir Koleji öğrencileri henüz ilkokulun ilk yıllarında bile kitap okumanın değerini bildiklerini gösterdiler.

Sohbetin ardından ödül törenine geçildi. Arda Solmaz’a kütüphane yetkilileri tarafından, bir yayınevinin hazırladığı kitap seti armağan edildi. Bu kitap hakkındaki düşüncelerini de yayınevinin internet sitesine yazması istendi. Kitap okumanın süreklilik gösterdiğinde faydalı olduğunu belirten kütüphane müdürü, Arda Solmaz’ı kutladı, diğer öğrencilere de örnek olmasını temenni etti. İskenderun Bahçeşehir Koleji Müdürü Mustafa Uçan, İlkokul Müdür Yardımcısı Ercüment Köklü, Kurumsal İletişim Yöneticisi Defne Turan ve 2/B sınıfı öğretmeni Semir Dreyfioğlu’nun da katıldığı ödül töreninden sonra Arda ve sınıf arkadaşları bir süre kitap okudular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here