Emsal 8 Değişikliğine Cadde Sakinlerinden Tepki!

0
102

Çay Mahallesi Osmangazi Caddesi üzerinde bulunan Cansu, Bilgin, Cengiz ve Çuhadaroğlu Apartmanları sakinleri, 4 Ocak 2013 tarihinde, İskenderun Belediye Meclisinden oy çokluğu ile geçen Tayfur Sökmen Bulvarındaki bir inşat kararına tepki gösterdi. İskenderun Belediyesine giden Osmangazi Caddesi sakinleri, konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Kentimizde bulunan bir inşaat firması tarafından, Tayfur Sökmen Bulvarında 6 kat olarak yapılması planlanan inşaat, arsanın sekiz katını geçmemek kaydıyla yapılması ile ilgili olarak yeniden meclise taşındı. 4 Ocak 2013 tarihinden yapılan meclis toplantısında oy çokluğu ile meclisten geçen Emsal 8 kararı, inşaat etrafında bulunan cadde sakinlerini ise çileden çıkardı.

Dün İskenderun Belediyesine giderek yetkililer ile görüşen bir grup vatandaş, bu durumdan duydukları rahatsızlıklarını dile getirdilerse de yetkililerden bu konuda kendilerinin yapacak bir şey olmadığı yanıtını aldılar. Vatandaşlar ise konuyu mahkemeye taşımaya hazırlandıklarını kaydettiler.

Karara evet oyu veren meclis üyelerine de tepki gösteren cadde sakinleri; “Meclis kararının iptalini istiyoruz! Yıllarca orasının, yeşil alan, sosyal tesis ve park olacağı söylendi. Bizde bu yönde çocuklarımızın oyun oynayabileceği bir alan olacak diye bekliyorduk ama ne hikmetse, orası da beton yığını yapılıyor. Şuanda orada yapılmak istenen Çin Seddi gibi bir gökdelen! Orası bizim evlerin havasını da kesecektir” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Çay Mahallesi Osmangazi Caddesi sakinleri, bugün saat 10.00 inşaatın yapılacağı alan üzerinde toplanıp, tepkilerini bir kez daha dile getireceklerini söylediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here