Türk Büro-Sen Gümrük Çalışanlarına Yıpranma Payı İstiyor

0
86

Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, 26 Ocak Gümrük Günü münasebeti ile ilgili dün sendika binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gümrük çalışanlarına da yıpranma hakkı istediklerini söyleyen Başkan Muratoğlu, ülkemizin imajını temsil eden gümrük çalışanlarının çalışma şartlarını düzeltmek, her türlü baskıdan tehditten uzak bir çalışma biçimini düzenlemek hükümetlerin birinci ve vazgeçilmez ödevi olduğunu belirtti.

Dünya coğrafyasında stratejik bir öneme sahip, binlerce yıldır göç yollarının ve ticaretin geçiş noktası olan gümrüklerin ülkemizin vitrini ve dünyaya açılan kapısı olduğunu söyleyen Başkan Muratoğlu; “Gümrüklerde yaşanan her türlü olumsuzluğun ülkemizin imajını derinden etkileyeceği açıktır, bu nedenle ülkemizin imajını temsil eden gümrük çalışanlarının çalışma şartlarını düzeltmek, her türlü baskıdan tehditten uzak bir çalışma biçimini düzenlemek hükümetlerin birinci ve vazgeçilmez ödevidir. Bu temel ilkeye rağmen şimdiye kadar gümrük çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarında hak ettikleri bir düzenleme olmadığı gibi, sürekli mevzuat değişikliği, gümrük çalışanlarına yöneltilen haksız ithamlar ile çalışma motivasyonları ortadan kaldırılmakta, yer değişikliği endişesi ile karşı karşıya kalan çalışanlar çalışma isteğini kaybetmektedirler. Devletin vitrini olan gümrük kapılarında yaşatılan bu tablo günümüz Türkiye’sine yakışmamaktadır” dedi.

Sık sık değişen bürokrasi nedeni ile kurumda yönetim zafiyeti yaşandığını öne süren Muratoğlu, gümrük bina ve kapılarındaki mekanların çalışma şartları açısından olumsuzluk içerdiğini kaydetti. Gümrük kapılarında 7-8 farklı kurum personelinin görev yaptığını ve bu nedenle de koordinasyon eksikliği yaşandığını ifade eden Muratoğlu, “Gümrük kapılarındaki teknolojik standardın artması öncelikli olarak ülkemizin itibarını ve gelişmişliğinin bir ispatı olduğu gibi, gümrüklerde çalışan personelinde çalışma motivasyonunu arttıracaktır” diye konuştu.

Gümrük çalışanlarına da yıpranma hakkı istediklerini belirten Muratoğlu; “Gümrükler bir ülkenin namusudur, dünyaya açılan penceresidir yetkililer buna sahip çıkmalıdır. 26 Ocak Dünya Gümrük Günü vesilesiyle yetkili sendika Türk Büro-Sen olarak, Gümrük çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında önemli girişimler yapılmasını talep ediyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çalışanları’nın da yıpranma hakkı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here