Emniyet Müdürü Başar, Ortodoks Kilisesini Ziyaret Etti

1
514

emniyet-kilise1“Tek Hedefimiz, İnsanların Huzur İçinde Yaşamlarını Sürdürmesi”

İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi cemaatini ziyaret etti. Sevgi mesajlarının verildiği ziyarette konuşan Emniyet Müdürü Başar; “İnsan sevgisi ile büyüyen çocuklarda kin ve nefret olmaz! Bu konuda din adamları ve kanaat önderleri üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmekteler” dedi.

Polis teşkilatının insanların huzurunun bozulmaması için var olduğunu her fırsatta dile getiren Emniyet Müdürü Başar, Ortodoks Kilisesine gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde Kilise Ruhani Lideri Dimitri Yıldırım, Kilise Vakıf yönetim kurulu üyeleri, eşleri ve cemaat üyeleriyle bir araya geldi. Sohbet niteliğinde gerçekleşen ziyarette topluma sevgi mesajları verildi.

İnsanlara doğruyu ve güzeli din adamları ve kanaat önderlerinin öğrettiğinin altını çizen Müdür Başar; “Onlar gerçek polislerdir. Din adamları gerek Cuma hutbesinde gerekse Pazar ayinlerinde insanlara imanı, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörülü olmayı öğütlüyorlar. En önemlisi de topluma insan sevgisini aşılıyorlar. İnsan sevgisi olan kişide vatan sevgisi de olur. İnsan sevgisi ile büyüyen çocuklarda kin ve nefret olmaz! Bu konuda din adamları ve kanaat önderleri üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmekteler” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Can Teymur ise kentimizde ve ülke genelinde yaşanan olaylara değindi ve masum halde başlayan sürecin farklı bir yöne kaydığını belirtti.

emniyet-kilise2

Talepler Demokratik Ortamda Anlatılmalı

Gerçekleştirilen ziyaretin konusunun bu olaylar olmadığının altını çizen Emniyet Müdür Başar; “Devletin misyonu insanları yüceltmektir! İnsanlar taleplerini daha demokratik ortamda anlatmalılar. Bunu yaparken de bir yerleri kırıp veya parçalamadan, birilerinin özgürlüğünü kısıtlamayacak şekilde taleplerini dile getirmeliler. Kısaca kanunlar çerçevesinde hareket edip sağduyulu olmamız gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Uyuşturucu Konusuna Duyarlı Olunmalı

Derinleşen sohbet sırasında ülkemizde en çok duyarlı olunması gereken konunun uyuşturucu terörü olduğuna da vurgu yapan Müdür Başar; “Bizler insanların huzurunun bozulmaması için çalışıyoruz ve tek hedefimiz insanların huzur içerisinde yaşamlarını sürdürmesidir. Bu konuda hepimizin üzerine düşen görevler vardır. Şu unutulmamalıdır ki, terör sadece dağda değildir. Onlar aslında küçük terördür. Hedefi ve amaçları bellidir. En büyük terör uyuşturucu terörüdür. O; sana, ailene, yakınına ve hatta ailesine de zarar verir! Ne zaman ne yapacağı da belli değildir. Bununla ilgili de İskenderun’da gençlerimize eğitici bilgiler sunarak, madde bağımlılığının zararlarını anlatıyoruz” dedi.

Emniyet Müdürü Başar’ı, kentte huzura yönelik yapmış olduğu çalışmalarda başarılı bulduklarını dile getiren Vakıf yöneticileri ise; “Bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizi ve teşkilatınızı kutluyoruz. İskenderun’un emniyet müdürlüğü görevinde sizin gibi bilgili ve donanımlı insanın olması da bizler için büyük bir şanstır” dediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here