Emekli Tümgeneral Gürsel Öztürk, Kamu Hukuku Alanında, Tezli Yüksek Lisansa Başladı 

0
372

Yurt genelinde ve İskenderun’da görev yaptığı müddetçe, hemen herkesin gönüllerine taht kuran emekli Tümgeneral Gürsel Öztürk, emekliliği sonrası hukuk alanına yöneldi. Önce Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Öztürk, ardından avukatlık stajına başladı. Avukatlık stajını Aralık 2020’nin son günlerinde tamamlayacak olan Gürsel Öztürk, önümüzdeki yıl avukatlık ruhsatını almasıyla, 2021 yılının bahar aylarında resmen avukatlığa başlayacak gibi görünüyor.

Staj döneminde, Hukuk Fakültesi’nden mezuniyet diplomasını da alan Gürsel Öztürk, bu kez, Kamu Hukuku alanında tezli Yüksek Lisan için hafta başında Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne kaydını yaptırdı.

Hukuk alanında ilerlemeyi hedefleyen Gürsel Öztürk, yüksek lisans sonrası kısmet olursa, doktora ve akademisyenlik yolunda ilerlemek istiyor.

Belen, İskenderun ve Arsuz’daki son orman yangınları içinde üzüntülerini ifade eden Gürsel Öztürk; “Tüm Hatay halkına ve ülkemiz büyük geçmiş olsun. Yaraların el birliğiyle kısa sürede sarılacağını umuyorum. Allah bizlere tekrardan böylesi felaketler yaşatmasın” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve ülkemize önemli hizmetleri olan emekli Tümgeneral Gürsel Öztürk’ün, hukuk alanında az zamanda önemli başarılar elde etmesi, gerek eski mesai arkadaşları gerekse de yakınları ve hizmet ettiği yöre yaşayanlarınca, memnuniyetle takip ediliyor. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here