Emek ve Demokrasi Platformundan “Hrant Dink” İçin Saygı Duruşu!

0
76

Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 6. yılında İskenderun’da Emek ve Demokrasi Platformu tarafından anıldı. Anma töreninde platform adına konuşan Emek Partisi İskenderun İlçe Başkanı Mevlüt Bulgur; “Bugün AKP hükümetinin iyi çocuklarıyla karşı karşıyayız. Hrant Dink cinayetinde mahkemenin verdiği karar, ‘Bunlar da AKP’nin iyi çocukları’ dedirtecek bir karardır” dedi.

Eğitim Sen’in binasında geçtiğimiz hafta sonu toplanan Emek ve Demokrasi Platformu, Gazeteci Dink’i 6. ölüm yıl dönümünde bir kez daha andı. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulan törende platform adına konuşan Bulgur; “AKP hükümeti döneminde katledilen gazeteci için burada toplandık. Hrant Dink’i vuran katil Ogün Samast, cinayetten hemen sonra devlet güçleri tarafından bir kahraman gibi karşılanmıştır. Cinayet kutlandı, katil ile fotoğraflar çekildi. Teslim olan tetikçi yakalanmış olarak gösterildi.

Hatırlanacağı gibi, Şemdinli’de Umut kitapevine bomba attıktan sonra kaçan ve bindiği arabada silah, doküman, ölüm listesi çıkan uzman çavuşlar için dönemin Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ‘Tanırım iyi çocuktur’ demişti. Bugün AKP hükümetinin iyi çocuklarıyla karşı karşıyayız. Dink cinayetinde mahkemenin verdiği karar ‘Bunlar da AKP’nin iyi çocukları’ dedirtecek bir karardır. Dink’i katleden karanlık 6 yıldır aydınlanmadı. Talebimiz bu cinayetin artık aydınlatılmasıdır” dedi. Toplantı, Hrant Dink için hazırlanan belgesel sunumu ile son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here